kan ik de achternaam van mijn kindje laten veranderen zodat hij hetzelfde heet als mij

Mijn ex en ik waren al ver voor de geboorte van mijn kindje uit elkaar.
hij heeft het kind wel erkent en op slinkse wijze ouderlijk gezag gekregen ook heeft hij op een slinkse wijze er voor gezorgd dat mijn zoontje zijn achternaam draagt en niet de mijne terwijl hij wist dat ik dat graag wou omdat het kindje geheel door mij opgevoed word.
nu is het zelfs zo dat mijn zoontje heel boos word als je hem noemt met voor en achternaam(papa) en roept dan ook heel boos zo heet ik niet ik heet .....(net als mama)want daar woon ik.
hoe kan ik dit het beste aanpakken zonder me ex te veel voor het hoofd te stoten??

Weet jij het antwoord?

/2500

... niet ... [http://www.scheiding-omgang.nl/kinderen/naamswijziging.html] Procedure achternaamswijziging kinderen Een nieuwe achternaam aanvragen kan op twee manieren. Via het ministerie van justitie of de rechter. In principe wordt naamswijziging van jonge kinderen (<12 jaar) afgewezen. Boven de 12 jaar is de stem van het kind belangrijk hoewel velen aangeven dat het kind dan nog eigenlijk te jong is om daarover goed te kunnen oordelen, vooral in een situatie echtscheiding. Als het kind eenmaal volwassen is (18 jaar) dan kan het eenmalig besluiten om de naamswijziging weer ongedaan te maken. Vroeger kreeg de vader nog wel bericht van de naamswijziging, nu is dat echter niet meer zo zeker. Heb je daar ervaring mee? Laat het dan even weten...

ik heb van mijn vriendin begrepen, die dus ook een naamswijziging wil voor haar kindje, dat als zij kan aantonen dat de vader geen of nauwelijkse zorg voor het kind verleent, je dan een naamsverandering kan aanvragen. aangeven bij je advocaat en hij/zij zal dit dan bij de rechter leggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100