Hoi, kan iemand mij uitleggen waarom luiers een maat 6 hebben? Een kind is dan, als het goed is, toch al lang zindelijk?

Hoi, luiers hebben een maat 6 (16-30 kilo) maar is deze maat niet een beetje onnodig? Een kind past deze luiers bij ongeveer 16 kilo, een gemiddeld kind is 3.5 jaar oud wanneer het 16 kilo weegt. Maat 5 is voor kinderen tussen de 11 en 25 kilo. Een gemiddeld kind is 7.5 jaar oud wanneer het 25 kilo weegt. Nou snap ik wel dat deze luiers in maat ‘overlappen’ maar een kind is bij 3.5 toch meestal al wel zindelijk? En al helemaal bij 7.5 jaar :-)
Dus nou is mijn vraag, waarom is er een maat 6? Ik snap best dat je wat zwaardere of grotere kinderen hebt of kinderen die wat grotere behoeftes doen. Maar een luier dragen tot dat je 25 kilo bent lijkt me wel genoeg.

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat tekent dan voor jouw beperkte voorstellingsvermogen. Ten eerste zijn er nog heel wat kinderen die tot na hun zevende in de broek plassen, OOK kinderen van boven de 15, ja, van boven de 30 kilo. Dan heb je een groep 'bedplassers' die dat -geheel buiten un schuld om - blijft doen tot ver in de puberteit. Er zijn zelfs volwassen die dat nog met zekere regelmaat doen, en daar helpen helaas geen medicijnen en operaties tegen. En dan heb je natuurlijk een (grote) groep mensen die nooit zindelijk worden. Lichamelijk en verstandelijk gehandicapten, mensen met een open ruggetje, verlamden, dat werk. Tel daar bij op de incontinente bejaarden (uiteindelijk eindigen we eigenlijk allemaal weer in een luier, mits we oud genoeg worden) , en je zult begrijpen dat 16-30 kilo nog helemaal NIKS is. Ze hebben ook wel luiers voor mensen van 150 kilo - en meer. Dat dit de grootste maat is die in elke supermarkt wijd en zijd verkocht wordt, betekent maar één ding : voor kinderen tot een jaar of zeven, is in de broek danwel in bed plassen, gewoon nog HEEL normaal. Je kunt jezelf niet altijd als referentiekader gebruiken. Mijn beide kinderen waren zindelijk met 2 jaar, en wogen toen respectievelijk 9 en 12 kilo (ja, het waren ukkepukkies). Dus voor mij waren de grootste drie, vier maten al kolder. Daarentegen moest ik toen voor prematurenluiers maat micro nog wel naar de thuiszorgwinkel. "Wat een onzin ; die kinderen zitten toch nog in de buik ?? " Normaliter wel ja....

Even buiten de lijntjes denken. Niet iedereen wordt gezond geboren en niet iedereen kan zindelijk worden

Precies zoals je zegt, als het goed is, maar het is niet altijd goed en dus wel behoefte en vraag naar boven genoemde maatvoering.

Buiten de zieke kinderen om, zijn er ook nog veel basisschool kinderen die 's nachts nog niet (helemaal) zindelijk zijn, gewoon wat later dan gemiddeld, of door spanningen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100