mijn zoontje van 10 maanden heeft opeens moeite met inslapen. Is dit normaal? en heeft iemand tips?

ik zag al wel soortgelijke vragen maar niet over zo'n jonge leeftijd vandaar dat ik hem toch stel.
Mijn zoon is dus 10 maanden en sinds hij zich op kan trekken tot staan heeft hij veel moeite met het naar bed gaan. (weet niet of dit een link kan zijn!?) hij gaat huilen. trekt zich op tot staan en valt na 6x terug leggen en op hele andere tijden dan normaal in slaap.
normaal sliep hij heel makkelijk: Rond 9.30 rond 14.30 en en rond 19.30. hij huilde nooit met het slapen gaan. (als hij wel huilde wisten we dan hij niet moe was of de rust niet kon vinden.) Nu dachten we dat dus ook maar als we dezelfde handelingen uitvoeren werkt het niet meer.
Ik ben van mening dat een baby niet huilt zonder reden (veilig voelen, pijn oid) maar weet dus echt niet wat ik hier mee aan moet.(Ben echt GEEN voorstander van: laten huilen!) nu slaapt hij uiteindelijk pas rond 11.00 15.30 en 20.15
Kan het zijn dat hij opeens verlatingsangst krijgt? of kan het zijn dat hij al naar 1 slaapje overdag toe gaat? (lijkt me wat vroeg?) maar dat hij toch nog niet moe genoeg is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door dat optrekken wordt opeens zijn wereld veel groter, dat is nogal wat voor zo'n kindje. Dar kan hij van in de war zijn. Verleg eerst eens het slaapschema. Ochtendslaapje eruit, wat vroeger het middagdutje en dan weer wat vroeger voor de nacht instoppen. Probeer maar eens uit. Zinvol is een uitgebreid avondritueel in dezelfde volgorde, en als je hem naar bed brengt duidelijk zeggen dat hij nu gaat slapen. Mama gaat nu naar de kamer maar als je slaapt kom ik nog even bij jou kijken. Een speciaal slaapknuffeltje dat alleen bij hem ligt als hij naar bed gaat en in bed ligt is ook heel duidelijk. Mocht het gekrijs niet aan te horen zijn, ren niet meteen naar zijn kamer en maak het niet te gezellig . Na de eerste keer niks meer zeggen alleen liefdevol maar duidelijk instoppen en weer weggaan. Als hij niet slaapt maar ook niet huilt is het goed. Ook als hij alleen maar lekker ligt rust hij ook wel uit. Als laatste tip zou je nog kunnen uitproberen hoe hij reageert op klassieke muziek. Bij mijn oudste zoon had ik jouw probleem ook. Helemaal wanhopig zette ik toen eens heel hard een cd met barokmuziek aan en na 10 minuten was het stil!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100