Mijn moeder heeft een hele hoop problemen, schulden, ruzies met mij. ik ben net18. kan ze mij het huis uit zeten? En maak ik kans op urgentie?

Ik heb een groot probleem. mijn moeder maakt constant ruzie met mij. Ze bedreigd me, om te slaan. en zegt dat ik het huis uit moet,ik ben pas18 geworden.
Kan dit zomaar? En kan ik dan een versneld eigen huis krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ken die situatie en zeg...doe jezelf een plezier en ga het huis uit, als dat mogelijk is. Het zal misschien niet makkelijk zijn, maar uiteindelijk beter dan thuis blijven. Neem contact op met een instelling voor maatschappelijk werk in je woonplaats. Toegevoegd na 6 minuten: Als je studeert is het ook zinvol om te kijken of de onderwijsinstelling iets kan betekenen, bv via de studentendecaan (of hoe dat tegenwoordig ook mag heten)

Je kunt contact opnemen met het comité van bijzondere jeugdzorg en de situatie uitleggen of het C.LB in je school contacteren. of naar het O.C.M.W langs gaan om begeleid wonen. Voor mensen die om welke reden dan ook dakloos zijn geworden. Streven we naar een passende woning. Je kunt normaal gezien nog een uitkering krijgen bij het O.C.M.W. Veel sterkte!

Bronnen:
www.vnn.nl

De vraag is natuurlijk hoe die schulden zijn ontstaan. Je moet ook beseffen dat je het leven te danken hebt aan je moeder , jarenlang heeft ze het beste gegeven van zichzelf om je te verzorgen en je leven instant te houden . Ga jij nu je moeder verlaten ,nu jij volwassen bent en zij in een behoeftige omstandigheid zit? Ik denk ,ondanks alles,en de ruzies ,jij het kostbaarste bezit van je moeder,ga je haar nog in grotere schulden werken door haar te verlaten? Ga naar een centrum voor schuldbemiddeling ,en hersteld doe alles voor je vriendschapsband met je moeder te herstellen.

Ik ken je situatie niet, maar zoals je het beschrijft klinkt er paniek in. Ga naar een vriendin, een familielid o.i.d. maar ga weg. Vervolgens kan je rustig kijken wat voor jou de beste oplossing is. Je hebt eerst rust nodig voor dat je belangrijke stappen neemt. Jij moet niet de problemen van je moeder op je schouders nemen maar bescherm je zelf (en haar) voor nare gevolgen.

praten met anderen over een oplossing. Er zijn zat mensen en instansies die je kunnen helpen. Het is echt niet egoistisch als je weggaat en aan jezelf denkt. Je moeder heeft waarschijnlijk een hoop verkeerde keuzes gemaakt in haar leven en reageert zich af op jou. Dat is ongezond. Eerst voor jezelf zorgen en als het met jou goed gaat kun je de band met je moeder weer oppakken. Ik ken je situatie niet precies maar dit is een advies van wat ik zelf heb meegemaakt. Laat je niet manupileren en geef geen geld want dan zit jezelf straks ook in de schulden. Mijn vriend heeft dit zelf meegemaakt. Succes!

Bel met de kindertelefoon 0800-0432 en vraag daar om advies. Toegevoegd na 1 week: Een goed alternatief is ook deze site van Share in Trust, die is bedoeld voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. http://www.shit.nl/ Je kunt daar advies vragen wat je kunt doen met je huidige problemen. Sterkte!

Bronnen:
http://www.kindertelefoon.nl/overdekindertelefoon

Hmm wat heb jij gedaan om haar zo kwaad te maken? Dat zou ik me afvragen. Als je niet meer naar school gaat dan is het aardig normaal om werk te hebben. En als je werk hebt is het ook aardig normaal dat je mee gaat betalen met het huishouden. Als je over je rechten denkt denk dan ook eens over je plichten. Je kan proberen om een woning te krijgen. Ik kan je ook adviseren om b.v. de vaart op te gaan. Zodoende ben je vanzelf al veel het huis uit. Als je gaat varen ben je vaak weg en je verdient ook nog. Het beste denk ik is toch gewoon vaak te slikken en dankbaar zijn dat je een moeder hebt.

Ga op een rustig en goed moment eens met je moeder om te tafel zitten. Praat je gevoelens uit en vraag de vragen die je dwars zitten. probeer dan ook aandachtig te luisteren wat jou moeder jou wil vertellen. probeer de knelpunten tusen jullie op te zoeken. Moeders kunnen uit wanhoop wel eens uitspraken doen die ze diep in hun hart helemaal niet menen, net als hun kinderen dat wel eens doen. Vraag je moeder of ze het meent wat ze zegt en doet. Vind je het moeilijk om te praten met je moeder, dan kan je het ook proberen op papier te zetten. probeer zo eerlijk mogelijk naar jezelf te kijken. Wat voel jij, wat vind jij, wat denk jij etc.. probeer er samen uit te komen. Ik denk dat dat eerst het allerbelangrijkste is. respect moet van 2 kanten komen. Je moeder kan hulp zoeken voor haar schulden en problemen, het toegeven aan haarzelf dat ze hulp nodig heeft is meestal een hele stap. loopt het echt uit de hand, dan zou je hulp kunnen inschakelen bv JIP Is een hulpverlenende instelling die jongeren (tot 25 jaar) hulp kan bieden bij problemen Sterkte

Kelly, wat een beroerde thuissituatie! Dit is niet goed voor je. Moedig van je om hier om raad te vragen. Is het trouwens geen probleem om dat met je eigen naam te doen? Voor je privacy kun je misschien een volgende keer beter een nickname nemen. Ga snel praten met een vertrouwenspersoon: op school, of de huisarts , of de moeder van een vriendin. Dan denkt er iemand met je mee en kan er gezocht worden naar een oplossing. Dan hoef je het niet allemaal alleen te doen. Gauw doen hoor!!!!

Je moeder is gespannen (misschien wel overspannen) door de gehele situatie, dat ze jou dreigt te slaan is onmacht. Je moeder zou hulp moeten gaan zoeken, ze moet naar het GKB om aan haar schulden te werken. Eigenlijk zou hier systeemgerichte benadering nodig zijn, dus dat het hele gezin geholpen wordt. Jij kan ook naar het maatschappelijk werk stappen, leg daar je problemen voor en ga van daaruit kijken naar een oplossing samen met de maatschappelijk werkster. Misschien heeft je moeder ook therapie nodig. In jouw situatie zou ik zelf de eerste stap zetten en naar het maatschappelijk werk stappen. De gespannen onveilige thuissituatie is ook niet goed voor jouw verdere ontwikkeling, de schulden en alle verwante problemen moeten gewoon opgelost worden.

je krijgt tegenwoordig geen urgentie meer. maar misschien zou je tijdelijk bij familie ofzo kunnen gaan wonen en kijken of het dan weer beter tussen jou en je moeder gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100