mijn zoontje heeft onder zijn huid 2 grote bulten, het zit in zijn bovenbeen weet iemand wat dit kan zijn ?

eerst was het maar 1 bult maar vandaag voelde ik dat er een 2de bij gekomen is

Toegevoegd na 7 minuten:
wij zijn ook al eerder bij de huisarts geweest
toen zijn we doorverwezen naar het vu in amsterdam.
daar een mri gehad en kreeg alleen maar verschillende antwoorden,, ook wisten de artsen niet eens wat er zou zijn met me zoon ik moest hun keer op keer alles uitleggen waarom ik de afspraak had.
vandaar deze uitweg om toch nog meer suggesties te krijgen.

Toegevoegd na 8 minuten:
me zoontje is 5 jaar oud en de 2 bulten zijn ten grote van denk een knikker ongeveer mischien ietsje groter

Toegevoegd na 14 minuten:
ik ben niet op zoek naar een arts ben op zoek naar iemand die mischien het zelfde heeft of heeft mee gemaakt en wat betreft de molen,,, ik heb net een minuut geleden een 2de bult gevonden en ben gewoon bezorgt niet raar toch ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kunnen vetbulten zijn: met talg verstopte porieën. Toegevoegd na 59 seconden: Ben je er bezorgd om, dan lijkt me een bezoekje aan de huisarts op z'n plaats. Vetbulten zijn in principe onschuldig. Toegevoegd na 8 minuten: N.a.v je toevoegingen: we zijn op GV geen artsen; als je al met je zoon "door de molen" bent geweest en je bent niet tevreden over de resultaten: vraag een 2e mening.

Een bijensteek of twee, misschien vetbulten (beetje raar als ze groot zijn), een vochtophoping, maar voor de zekerheid toch maar langs de huisarts.

dit kan van alles zijn, waar zit het op zijn bovenbeen, hoe groot is groot, hoe oud is je zoontje, is het pijnlijk, heeft hij een rare beweging gemaakt, heeft hij zich pijn gedaan of gestoten, is het rood of heeft het andere rare plekjes..... er is niets zinnigs over te zeggen vanaf hier, dus een bezoekje aan de huisarts (huisartsenpost? het is weekend) lijkt mij heel verstandig gezien het formaat.

Het klinkt een beetje als een cyste, een onderhuids liggend haarzakje gevuld met vloeibaar of halfvloeibaar weefsel. De cyste is onderhuids te bewegen! Even een afspraak maken met de huisarts, er hoeft bij een cyste overigens niet altijd wat aan worden gedaan! http://www.medicinfo.nl/%7Bbbe1e031-e378-4195-83cd-e93b5ecfc1a8%7D

Ik denk vetbulten. De grootte van een knikker is niet vreemd hoor. Mijn vriend heeft ze over z'n hele lichaam en zijn vader heeft er zelfs 1 op z'n been zo groot als een ping pong bal. Kunnen in principe geen kwaad, maar ze kunnen ook pijn gaan doen, dan kunnen ze weggesneden worden. Kun je ze ook zien of alleen voelen? Bij mijn vriend zijn ze soms zo groot dat je ze door z'n kleren heen ziet (bijv die op z'n rug als ie een strak shirt draagt). Hebben de artsen het nooit over lipomen/lypomen gehad? Die naam wordt ook weleens gebruikt. Maar goed, ik kan je gerust stellen, maar een moederhart zal pas gerustgesteld zijn als ze alle aandacht van een arts heeft gehad die het goed heeft onderzocht :-) Eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat mijn vriend er binnenkort een paar weg wil laten halen. Alleen de bulten die pijn doen. Hij krijgt er ook steeds nieuwe bij. Succes!!!

Ik ga ervan uit dat de artsen vetbulten in overweging hebben genomen...? Daarom wil ik alleen raad geven om de molen nogmaals in te gaan omwille van je kind, 1 bult is anders dan 2 bulten. En al sluiten ze alleen maar zaken uit. Pak eventueel het alternatieve circuit mee (acupunctuur). Hebben de bulten een andere kleur?

Ik heb al mijn hele leven een knikkergroot bultje in mijn nek, in of onder de huid. Als ik eraan voel, kan ik 'm een beetje heen en weer bewegen, doet geen pijn, wordt niet groter en niet kleiner. Toen ik ooit voor iets anders bij mijn huisarts was, heb ik gevraagd of ze even wilde kijken, zij dacht dat het een vetbult was. Omdat ik er verder geen klachten van heb, adviseerde ze me om 'm gewoon te laten zitten; de andere optie is chirurgisch verwijderen, maar dat zou een litteken geven en er is geen garantie dat ie niet net zo snel weer terugkomt. Dus als het zoiets is, hoef je je geen zorgen te maken. Ik zou wel weer even de huisarts bellen om te melden dat er nu een tweede zit, ik vermoed dat het allemaal onschuldig is ook omdat ze in het VU niets vonden, maar de huisarts kan je misschien geruststellen.

Je zoektocht naar een antwoord stopt pas als je dat antwoord hebt! En dat heb je nog niet. Doorgaan dus. Totdat je voelt dat het antwoord klopt. Je niet laten wegsturen/afschepen. Onderzoeken wat het is. Second opinion als je niet tevreden bent. Bijf in beeld bij de huisarts. Niet opgeven!

Je schrijft dat de artsen al meerder suggesties hebben gegeven. Eerst even hoe een arts aan zijn diagnoses komt, dat verklaart al een stukje van je vraag. Een arts zal bij een bezoek altijd eerst naar het verhaal van de patient luisteren(anamnese, daarom moet je keer op keer zelf het verhaal vertellen!), daarna doet een arts lichamelijk onderzoek(hij kijkt, voelt, knijpt en dergelijke). als een arts nog niet genoeg weet komt er aanvullend onderzoek(je spreekt over MRI?). Na dit alles volgt een werkdiagnose en mogelijke andere diagnosen die in het achterhoofd gehouden moeten worden(vandaar waarschijnlijk het lijstje mogelijkheden). Nu het belangrijkste voor de patient: de conclusie en het beleid! De arts zal een conclusie trekken over wat er verder moet gebeuren. en zal aan de hand daarvan een beleid bepalen. soms zijn er meerdere mogelijkheden voor een beleid. sommige aandoeningen kunnen geen kwaad en kun je rustig laten zitten(beleid: expectatief). andere moeten snel verholpen worden(beleid: poliklinische afpspraak maken voor wegsnijden). Belangrijkste van dit alles is: JIJ moet begrijpen wat er gezegt wordt, artsen denken in ingewikkelde termen en verhalen. snap je iets niet, vraag het dan. vraag de arts om het op te schrijven of neem iemand mee die er meer van weet.

Bronnen:
7 jaar met artsen werken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100