waarom zijn wij mensen zo goed ontwikkeld en andere dieren niet??

serieus antwoord astublieft

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is omdat we ons zelf als maatstaf nemen. Honden vinden ook dat ze goed ontwikkeld zijn, voor de dingen die zij doen.

Als je het zou willen begrijpen moet je wel de Evolutietheorie "aanhangen". Basis van de evolutie is steeds, dat de sterkste overleeft. In de voortplanting zullen organismen steeds muteren en daarbij komen sterke en zwakkere exemplaren bij voor. In de microbiologie is het bekend, dat micro-organismen zich aanpassen aan hun omgeving. Ze worden bijvoorbeeld resistent tegen antibiotica. De organismen die er niet tegen kunnen gaan dood, maar de juiste mutanten zullen overleven en hun stam weer uitbreiden. Van ratten en muizen is bekend, dat zij resistentie kweken tegen rattengif. Beide voorbeelden zijn ook de oorzaak, dat we steeds weer nieuwe antibiotica en nieuw rattengif moeten verzinnen. De evolutie van de mens is een stuk verder gegaan. Niet alleen lichamelijke sterkte, maar ook geestelijke creativiteit en (daardoor) o.a. technische ontwikkeling maken van de mens een sterk organisme. De kracht van de mens is dus zijn sterke geestelijke ontwikkeling. NB: Geen bron, maar mijn korte interpretatie van de Evolutietheorie Toegevoegd na 2 minuten: En die sterke geestelijke ontwikkeling moet je dan ook zien als de geestelijke evolutie van de mens.

Omdat mensen een drievoudig brein hebben en dieren een tweevoudig brein. de drie delen zijn het reptielenbrein, het emotionele brein en een rationeel brein (neocortex) Dieren hebben geen neocortex of in ieder geval niet een zo goed ontwikkelde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100