wat is dit ??? Groeit op boomwortel ondergronds. Schimmel ? Hoe bestrijden?

Lijkt op sojascheuten , groeit in groepen zoals champignons, groeit op ondergrondse wortels van bomen, duwt de terrasstenen uit de grond .. Evt kan ik foto sturen. Heb er nu al 10-tallen op enkele m2. Groeit op de wortels van populieren die 9 maand eerder werden afgezaagd.

Weet jij het antwoord?

/2500

het is alleen niet de oorzaak van je tegels dat doen de wortels zelf Van de ruim 3500 in Nederland voorkomende zwammen zijn er ongeveer 800 die samenleven (symbiose) met de wortels van loofbomen. Voorbeelden van bomen: zomereiken, beuken, haagbeuken, berken, elzen, populieren, wilgen, lindebomen, tamme kastanjes en hazelaars. De zwam en de boom vormen een soort schimmelwortel. Dit is een netwerk van zwamdraden dat om de boomwortels heen zit en dus die wortels beschermt tegen uitdroging, zware metalen en parasieten. Via dit uitgebreide netwerk vindt de aanvoer van water en van de in water opgeloste voedingszouten uit de bodem naar de rest van de boom plaats. De zwam krijgt via dat netwerk, koolhydraten in de vorm van suikers en zetmeel van de boom. als je de boom omkapt is hij voor de schimmel gezien dood gegaan die reageren door als laatste uit te schieten met sporen om hun bestaan te redden je kunt ze met een bezem weg vegen ... ze zijn zo groot geworden omdat ze een "uitgang zoeken"

Dit zijn geen schimmels of zwammen. Onderschat de groei van een populier niet, ook een wortel kan weer opnieuw aanslaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100