Hoe weet je of je echt groene stroom geleverd krijgt?

Als je bij een energiemaatschappij betaald voor groene stroom, hoe kun je dan controleren of je ook echt groene stroom geleverd krijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan je niet. Je krijgt nl. dezelfde stroom als de buren. Het is echter zo dat hoe meer mensen groene stroom 'bestellen' hoe meer groene stroom ingekocht wordt en hoe groter dus het percentage groene stroom in de stroomtoevoer is.

Dat is niet te controleren helaas............. Want zij bepalen wat uit je stopcontact komt.... en dat is stroom......

De stroom die uit het stopcontact komt is nooit helemaal groen. Je energieleverancier heeft die stroom ergens ingekocht, dat kan ook stroom zijn die is opgewekt door windmolens in Binnen-Mongolië. Die komt dus nooit niet uit jouw stopcontact. Toegevoegd na 8 minuten: Nederlandse windmolens in Binnen-Mongolië. http://www.ecoworld.com/energy-fuels/wind-power-in-china.html

zelf je stroom bij mekaar fietsen

Het is allemaal onzin!!! De energiemaatschappijen hebben de maatschappelijke plicht om energie te kopen hetzij op te wekken op de meest milieuvriendelijke manier. Dat moeten ze toch al. Door ons zg groene stroom te laten kopen, krijgen ze zichtbaar hoe de klanten erover denken. Meer is het niet. Ik breng via het stemrecht tot uiting dat ik het milieu zo goed mogelijk wil houden, en de politiek moet zorgen voor wetgeving zodat de energiemaatschappijen dat ook doen. De stroom is gewoon hetzelfde.

als een maatschappij 100 mensen heeft die groene stroom willen hebben kunnen ze niet voor 90 mensen groene stroom inkopen en de andere 10 mensen grijze stroom leveren terwijl ze voor groene stroom betalen. de maatschappijen moeten kunnen aantonen hoeveel mensen groene stroom afnemen en hoeveel ze zelf aan groen stroom hebben ingekocht. dit moet dus altijd meer zijn dan ze leveren. volgens mij wordt dit ook gecontroleerd door een of andere instelling. het is in principe gewoon een papieren kwestie, je kijgt gewoon dezelfde de stroom als je buren.

Kun je niet nagaan! Tuurlijk worden door de energieleveranciers wat groene projectjes opgezet, jij betaald er immers (extra) voor. De echte groene en voor de leveranciers goedkope electriciteit is....... Kernenergie! Nuon bijv koopt voor ca 80% Franse kernenergie. Wat we jaren geleden niet zelf wilden opwekken (Kalkar, Dodewaard) halen we nu duurder uit Frankrijk. Wat 'n "*#~<(censuur)land leven wij hier!

Dat kun je niet, je gaat er van uit. Als het groen hoor je het gratis of voor heel weinig te krigen of niet?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100