Waarom wordt er Brabant gezwegen over de Q koorts?

Er zijn al enkele mensen aan dood gegaan en heel veel ziek geworden.
Volgens de geruchten wil vooral het CDA niets weten van ingrijpen en houden zij het stil (als boerenpartij).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb niet het idee dat de Q koorts echt verzwegen wordt. Alleen de aandacht voor de Mexicaanse griep is vele malen groter. Op de site van het rivm staat duidelijke informatie: Q-koorts kwam in Nederland vóór 2007 slechts af en toe voor. Jaarlijks werden gemiddeld 15 mensen met deze ziekte gemeld. Sinds 2007 is het aantal meldingen van Q-koorts gestegen. Het begon in 2007 met een uitbraak in Noord-Brabant van circa 190 ziektegevallen. In 2008 waren dat er ongeveer 1000 in een groter gebied in Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Van alle binnengekomen meldingen wordt gekeken wanneer de eerste ziektedag was.

Bronnen:
http://www.rivm.nl/cib/themas/Q-koorts/q-k...

Dat is om paniek tegen te gaan. De gevolgen zijn verstrekkend.

Die griep daar kon je lekker die Mexicanen de schuld van geven, maar met de Q koorts wordt het meer de hand in eigen boezem steken en dat doen we niet zo graag.

Kijk hier maar eens: http://zembla.vara.nl/ als je het al niet gezien hebt.

Omdat er aan de Q-koorts niet al teveel verdient kan worden. Mexi-griep is een miljarden business. En als iets miljarden kost of opbrengt, ja dan staat de media direct in de rij! En aan de Q-koorts kunnen ze geen eer behalen net zoals aan de Mexi-griep. Kijk mensen we hebben miljoenen vaccins voor jullie aangeschaft! Goed hé! ... Nee daar komen ze bij de Q-koorts niet mee aan, dus dan willen ze het ook stil houden als er doden vallen. Ze hebben er tenslotte niks mee gedaan. Dus conclusie: 1. Er gaat niet genoeg geld in om, dus weinig media. 2. Er valt geen eer aan te behalen voor de politici. 3. Q-koorts is lokaal, er is geen heel direct een landelijke dreiging. (laat staan wereldwijd)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100