Waarom zijn Max Havelaar bananen bij de Albert Heijn in plastic verpakt per tros?

Mijn moeder weigert Max Havelaar bananen te kopen omdat ze in plastic zijn geseald en het liefst zo min mogelijk plastic wil verbruiken en bovendien het aantal bananen zelf wil kunnen bepalen.
Een voor mij voordehand liggende reden is dat ze zo langer vers blijven. Klopt dit en zijn er nog andere motieven?

Mvg

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een beslissing van de winkel om ze zo te verpakken, zo maken ze een onderscheid tussen de Max Havelaar en Chiquita banaan. Zodat het de consument opvalt dat ze twee verschillende soorten verkopen.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archie...

De enige reden is dat ze langer vers blijven. In de luchtdichte zak zit een gas dat er voor zorgt dat de bananen minder snel bruin worden.

Het heeft niets met plastic te maken want de bananen komen in een plastic zak (in doos ) aan. De klant kan en mag er zelf in de winkel ook een zakje er om heen doen. Temminste bij ons ( ik werk op groente afdeling) Puur voor herkenning. Overigs zijn die bananen niet te eten maar dat is mijn Mening ;)

Het heeft met geld te maken. De bananen zijn duurder en als ze los zouden zijn zoals de Fyffes en Chiquitas zou er geen onderscheid zijn bij het afrekenen bij de kassa. Het plastic waarin ze verpakt zijn zou best wel eens makkelijk afbreekbaar kunnen zijn. Het voelt in ieder geval ook niet aan dat er weekmakers in zitten, zo knisperig dat het is. Als je een probleem hebt met deze manier van verpakken dan kun je bijna geen enkele overige producten bij AH of wat voor een supermarkt dan ook kopen!?

Het "plastric" van de bananen is gemaakt van afbreekbaar materiaal, waarschijnlijk maïs. Vandaar dat het meer krakend geluid maakt dan echt plastic. Je kan de verpaking gewoon bij het groente-afval (GFT) doen. Toegevoegd na 10 minuten: Zie voor meer info onderstaande link

Bronnen:
http://www.superdeboer.nl/Page/index.asp?I...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100