Wat betekenen de cijfers van schofthoogte ijslanders?

Hallo, ik ben een beetje rond aan het kijken naar ijslanders. Als ik dan bijvoorbeeld op world fengur kom dan staat er bij schofthoogte een getal, bijvoorbeeld 0.7. Wat betekent dit en kan je dit omrekenen naar centimeters? Groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het getal 0.7 dat vermeld wordt op de sites van World Fengur is niet de stokmaat. World Fengur is het internationale databaseprogramma waar de fokkerijen hun informatie uithalen. Ook de BLUP is een onderdeel van WorldFengur. Met behulp van de BLUP (Basic Liniair Unbiased Prediction) is de fokwaardeschatting van een paard af te lezen, gebaseerd op keuringsuitslagen en keuringsgegevens van zijn hele paardenfamilie. BLUB is een berekening of een eerlijke voorspelling van de maat die het paard zal krijgen als het uitgegroeid is. Tijdens de eerste vijf levensjaren van een paard komt één paardenjaar overeen met de eerste vijf levensjaren van de mens. Een veulen van vier maanden bevindt zich in dezelfde groeifase als een kind van 20 maanden. Pas na drie maanden na de geboorte van het veulen is het zinvol de hoogte te meten. Men meet de afstand van de elleboog (totale lengte van het been) en de grond) vermenigvuldigd met 2. Op IJsland is door fokkers de gemiddelde grootte van veulens van vier maanden oud vergeleken met de maten van paarden van vier jaar van verschillende Ijslandse rassen. Kirkjubae - 4 maanden: 118,14 cm - 4 jaar: 142,25 cm Hornafjördur - 4 maanden: 118,40 cm - 4 jaar: 142,67 cm Svadastadir - 4 maanden: 116,10 cm - 4 jaar: 139,80 cm (bandmaten) . 0.7 (70cm) kan dus nooit een stokmaat zijn. Het is een getal dat in de gewichtsbepalende formule gebruikt wordt om het gewicht van een veulen te berekenen. Gewichtsberekening veulen GxGxG x 90 G = de borstomvang in meters (G in kilo’s) (Borstomvang in m. - 62,5)/0,7 = Gewicht in kg.

Bronnen:
http://www.paarden-blaadjes.nl/paard/gewicht.html
https://nl.wikipedia.org/wiki/Paardenjargo...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Schofthoogte

Het gegeven getal is de hoogte (stokmaat) in meters. Die 0,7 betekent dus 0,7 meter oftewel 70 centimeter. Dat is dus een kleine pony.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100