Wat gebeurt er met melkvee als ze geen melk meer geven? Gaan ze dan door naar de slacht of mogen ze met pensioen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Melkvee dat geen melk meer geeft is een kostenpost. Met de toch al lage opbrengsten van de melk, is dat niet iets waar de boeren blij mee zijn. Er zal snel afscheid genomen worden van deze koeien. Zij zullen naar de slacht gaan en veranderen in biefstuk als dat nog kan. Als het vlees niet meer geschikt is voor menselijke consumptie, dan kan het nog verwerkt worden voor dierlijke consumptie.

melkkoeien hebben maar weinig vlees. daar is vrijwel geen biefstuk van te snijden. ik denk, maar heb er uiteraard geen bewijs voor, dat voor het gemak deze hele koeien in gehakt/kroket etc verdwijnen. ook is het vlees te taai voor echte stukken vlees, omdat een melkkoe langer leeft dan een vleeskoe. En vlees maakt bindweefsel onder invloed van beweging. Daarom staat een vleeskoe meer binnen: minder mogelijkheid tot bewegen, en een melk koe meer buiten: buiten is meer gras dan binnen ;) en of ze bewegen maakt niet uit.

Dan gaan ze voor de weiderij, dat komen ze in een wei waar ze nog wat kunnen groeien, of ze gaan direct naar de slacht, en een dikke koe komt wel goede biefstuk af, en een magere koe is een "worstkoe", en er komt wel degelijk vlees af, vrijwel alles kan ergens voor worden gebruikt, desnoods voor hondevoer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100