Kan een eik opgroeien in een bloempot?

Ik heb een jonge eik uitgegraven uit de tuin en in een bloempot gezet. Hij is 10 cm hoog maar lijkt niet meer verder te groeien. Ik wil hem graag in een bloempot houden en laten groeien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Welke kleine bomen kunnen in een pot Appelbomen, Malus domestica Amandelboompje, Prunus triloba Beuk, Fagus sylvatica Blauweregen, Wisteria sinensis (op stam) Den, Pinus sylvestris Dwergkers, Prunus avium Liguster, Ligustrum ovalifolium Olijf, Olea europaea Krentenboompje, Amelanchier lamarckii Portugese laurier, Prunus lusitanica Sierpeer, Pyrus salicifolia ‘Pendula’ Wilg, Salix integra ‘Hakuro-nishiki’ De eik staat hier niet tussen,waarschijnlijk dus een onmogelijke opdracht.Je zou eventueel nog kunnen proberen met een grotere pot,maar dan nog zal de groei beperkt blijven.

Bronnen:
https://www.directplant.nl/tuintips/boom-in-pot/

Mijn eikje groeit al 3 jaar in een bloembak. Het kan dus. Met die hete zomer van verleden jaar dacht ik dat hij dood was gegaan maar niets blijkt minder waar. Hij heeft nu heel veel blad. Maar het groter worden gaat bijzonder langzaam en ik denk ook dat een eik in een bloempot of bak nooit erg groot zal worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100