He zorg ik dat mijn bonsai boompje niet dood gaat?

Ik heb laatst dit boompje gekocht en ik weet niet precies hoe ik hem moet verzorgen welke potgrond etc. Ook moet ik weten welke soort het is. Ik zat te denken aan een liguster.

Groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat lijkt inderdaad op een liguster. Die is vrij gemakkelijk te houden. Niet lang in de felle zon, en zeker niet te donker zetten. In een vensterbank op het oosten of het westen gaat het het best. Elke dag een beetje water geven. Langere uitlopers (5 cm of meer) afknippen boven het eerste blad. Niet verpotten. De aarde zal langzaam zakken. Dan kun je er eens per jaar een handje tuinaarde, halfom vermengd met zand, bij gooien. Er zijn vast wel goede websites te vinden, maar dit is mijn eigen ervaring.

Het lijkt me een Punica, dus granaatappel. Deze soort wordt veel gebruikt voor een bonsai. Het kweken van bonsai boompjes is best ingewikkeld, er zijn verschillende soorten snoei, zowel boven als onder de grond. Ook is er speciale grond nodig. je moet weten of het een tropische soort is, of juist winterhard. Bladverliezend of juist wintergroen enz. enz. Koop er een boek over, verdiep je er in of zoek op internet of wordt lid van een bonsai club. Het is niet zo maar uit te leggen, dat is te veel .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100