Welke stappen dienen doorlopen te worden wanneer je bezwaar wil aantekenen tegen een niet-ontvankelijkverklaring van het OM?

Ik weet dat er een brief geschreven moet worden, maar wat moet erin staan?
Moet het hele voorval opnieuw beschreven worden?
Welke termijn geldt voor het indienen van het bezwaar?

Toegevoegd na 59 minuten:
Voor alle duidelijkheid, het betreft een niet-ontvankelijkverklaring die een slachtoffer in een strafzaak heeft ontvangen. De reden van de niet-ontvankelijkverklaring is mij niet bekend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Neem relevante data over van je eerste bezwaar in je nieuwe brief; noem daarin ook datum's, bedragen, de persoon wie het betreft en referentie- en evt. aanslag-nummers en voeg een kopie toe van het eerste schrijven. Zorg dat je je aan de termijn houdt en stuur je schrijven bij voorkeur aangetekend op.

probeer eerst eens telefonisch contact op te nemen met het OM, een een aantal gevallen kan er een afspraak worden gemaakt voor een mondelinge toelichting op de genomen beslissing. Anders een copie van de gekregen brief als bijlage meezenden met je bezwaar en eea duidelijk in je bezwaar motiveren. Als termijn zsm aanhouden, eventueel contact opnemen met rechtsbijstand/rechtshulp of als je daar eerder contact mee hebt gehad buro slachtofferhulp

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100