Mag je al verloven als je 14 bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, alleen voor trouwen onder de zestien dien jetoestemming te hebben v/d koningin (formaliteit)

Voor elke uitzondering op de minimum leeftijd voor trouwen is beperkte handlichting nodig. Dit kun je aanvragden door een verzoek in te dienen bij de konigingin. Op je veertiende kun je misschien eerst eens een goede vriendschap opbouwenm alsje elkaar dan goedkent (na een jaar of drie ofzo) en je bevalt elkaar nog stees genoeg, fan kun je je verloven. Een paar jaar later als je nog steeds waanzinnig goed met elkaarkunt omgaan kun je dan besluiten te trouwen.

ik zeg nee . de beweegreden van de nee is dat je echt nog jong bent en later als je ergens midden 20 bent, dat je dan ziet wat je allemaal hebt moeten missen omdat je je zo vroeg gebonden hebt . maak een wijze keuze want je kan het niet meer terugdraaien.

Ja, tuurlijk mag dat. Verloven is vrijblijvend. Je belooft elkaar dat je bij elkaar wil blijven en te zijner tijd wil trouwen. Dat schept een hoop verwachtingen maar verplicht je nog tot niks. Er zit ook geen wettelijke status aan vast of zo. Je mag ook als zesjarige je vriendje een vriendschapskettingkje geven, precies het zelfde. ;-)

Je doet maar wat je niet laten kan! Verloven stelt immers niks voor als je 14 bent, en heeft ook geen enkele bindende of officiele factor. Veel plezier ermee hoor.

Ja dat mag. Verloven is namelijk niets anders dat zeggen dat je wilt gaan trouwen. Het is geen officiele verbinding. In ondertrouw gaan of echt trouwen mag niet (zomaar) op je 14e. Daarvoor moet je geloof ik zelfs toestemming krijgen van de koningin. Maar verloven mag.

Ja. Toelichting: De verloving is het wederzijds geven van een trouwbelofte. De verloving geeft geen rechtsvordering tot het aangaan van het huwelijk, noch tot schadevergoeding wegens niet-vervulling van de belofte. De verloving zelf is dan ook een informele gebeurtenis, waarvoor geen officiële handelingen zijn vereist.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verloving

je mag je verloven er zijn landen waar het heel normaal is. je kunt je wel afvragen: waarom zou je dat doen? simpele ja/nee vragen, dat is een beetje erg eenvoudig en eigenlijk niet echt de bedoeling van deze site. juist onderbouwen, uitleggen, toelichten, daar gaat het een beetje om ook hier op GV. alhoewel ik je eerlijk moet bekennen dat ik ook wel van korte, eenvoudige en simpele antwoorden houd. suc6, met al dan niet verloven.

Ja, want verloven heeft geen juridische betekenis. Ten onrechte worden verloving en ondertrouw als dezelfde dingen gezien.

pas als je 18 bent en volwassen mag je verloven en daarna trouwen dat is iets voor volwassenen,niet voor pubers

Je kunt je verloven met je moeder, vader, zusje, broeryje, kat, hond, cavia en huismuis. Ruime keus en de meeste van hen vragen geen geld ervoor. Voor deze love-bonds is geen leeftijdsbeperking naar beneden toe. Maar als je 16 ben en je wil je met jouw zus gaan verloven, dat moet jouw moeder toch maar een een gesprekje aanknopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100