Hoe duur is het om iemand tot levenslang te veroordelen?

Ik moet voor Nederlands een discussie voeren of de doodstraf in Nederland weer ingevoerd moet worden en ik moet dus voor de doodstraf zijn. Nu wil ik met een argument komen dat de doodstraf goedkoper is dan iemand levenslang geven. Ik weet dat een dag in de gevangenis ongeveer €190 per dag is an als iemand 30 jaar de gevangenis in moet zal je dus rond de €1.7 miljoen zitten (maar ik weet niet precies Hoe duur de doodstraf is) alleen kosten van de rechter en advocaten zitten er ook nog bij en nu is

dus mijn vraag: is het duurder om iemand voor levenslang te veroordelen of Tot de doodstraf en hoeduur is dat dan? ( en als ik een verkeerd argument is mag u dat ook zeggen, graag zelfs)

En als iemand nog meer voordelen weet wil ik dat graag weten!

Alvast bedankt:)

Weet jij het antwoord?

/2500

In dit artikel wordt gesproken over dat het ook heel duur is. De jaarlijkse kosten voor de gevangenen in de dodencellen in Amerika bedraagt 114 miljoen dollar. Maar dit is dus Amerika en in dollars. Echt goedkoop lijkt het dus niet.

Bronnen:
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/art...
http://www.welingelichtekringen.nl/politie...

Afhankelijk van wat je allemaal meerekent, kost het uitvoeren van de doodstraf enige duizenden euro's. Dat staat in geen vergelijking tot de kosten van zo'n twee miljoen euro voor levenslange hechtenis. Maar... de proceskosten liggen in Amerika bij een vonnis zonder doodstraf wel gemiddeld zo'n één miljoen lager dan bij een doodstrafvonnis.

Bronnen:
http://www.deathpenaltyinfo.org/costs-deat...
http://www.vice.com/read/whats-the-cheapes...

In Amerika kost de doodstraf zo'n 50 miljoen dollar per doodsvonnis en een levenslange gevangenisstraf kost in Amerika zo'n 1.7 miljoen dollar per levenslange gevangenisstraf, dus je kan wel zeggen dat de doodstraf veel duurder is dan een levenslange gevangenisstraf.

Bronnen:
http://www.welingelichtekringen.nl/politie...
https://nl.express.live/2009/03/19/doodstr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100