Hoe oud moet je zijn om als hoer te werken?

Ik zie namelijk tegenstrijdige informatie.
Dus bij antwoord graag een bron!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

welke prostitutie bedoelt u precies ? raam- , bordeel-, escort-, tippel-, hote- of thuisprostitutie ? In het algemeen is het antwoord: als de "Nieuwe Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche" in 2014 inwerking treedt is een belangrijk nieuw onderdeel dat alle prostituees die in Nederland werken zich moeten laten registreren en gaat de minimumleeftijd om als prostituee dienst te mogen doen omhoog naar 21 jaar. Dit wordt dan een landelijk beleid. Als eerste gemeente heeft Amsterdam reeds sedert 22 juli 2013 de minimumleeftijd verhoogt van 18 naar 21 jaar via hun APV (Algemene Plaatselijke verordening). http://www.amsterdam.nl/zorg-welzijn/programma/prostituees/ Toegevoegd na 29 minuten: Dat de wet op 1 juli 2014 in werking treedt is een inschatting van minister Opstelten zelf. Het Wetsvoorstel is aangemeld in de Eerste Kamer voor de plenaire behandeling (schriftelijke voorbereiding) die wordt gevolgd door de plenaire vergadering. Dat zou vandaag kunnen zijn want de Eerste Kamer vergadert op dinsdagmiddag. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, volgt publicatie in het Staatsblad. Hoe lang het echter gaat duren voordat de wet het Staatsblad haalt, weet niemand. Antwoord op uw vraag is dus: de minimumleeftijd is dus tot op heden 18 jaar, mits een gemeente niets ander bepaalt via hun APV. U ziet dat het voldoen aan de minimumleeftijd niet voldoende is om als prostituee te mogen werken. Toegevoegd na 39 minuten: Dit heb ik nog voor u gevonden. Zo te zien is men nog niet bij Fase 6 aangeland. minimumleeftijd van 18 jaar staat dus nog, mits ...

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Het is nu nog 18 jaar. Maar er is een Prostitutiewet in wording, en die zal op 1 juli 2014 gaan gelden. En daarmee wordt de minimumleeftijd verhoogd naar 21 jaar.

Bronnen:
http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/n...

De minimumleeftijd van prostituees in Amsterdamse bordelen wordt verhoogd van 18 naar 21 jaar. De Wallen gaan in de vroege ochtenduren dicht. Als de gemeenteraad in juli ermee instemt, gaan de maatregelen dit najaar in. Als eerste gemeente in Nederland verhoogt Amsterdam de leeftijd voor prostituees. De leeftijdsgrens was al van kracht bij een aantal seksbedrijven en wordt nu vastgelegd in de plaatselijke verordening.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100