Waarom word het mishandelen/verwaarlozen van (huis)dieren niet zwaarder bestraft???

Ik mag toch er even vanuit gaan dat geen enkel kamerlid VOOR verwaarlozing van dieren is, wat is dan het probleem??
Waarom niet de wet aanpassen en dierenbeulen keihard aanpakken!
Zoals bijvoorbeeld in Amerika, daar worden bijv je honden afgepakt en als het ff meezit word de baas zelf ook opgepakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waar jij op doelt is de dieren politie, op dit moment is er een proef mee in Nederland en als dit een succes is willen ze dit ook in nederland in zijn geheel gaan invoeren. Een probleem bij mishandeling van dieren is dat er in nederland gewoon veel is toegestaan. Zeker op eigen grond, ze zullen dus eerst een boel wetten moeten gaan wijzigen.

Wat vooral veranderd moet worden in Nederland, is dat dieren niet langer als een 'zaak', een 'ding', een 'eigendom' gezien worden voor de wet : het zijn tenslotte geen kruiwagens of fietsen, waar verder geen haan naar kraait hoe je die behandelt. Ik ben een voorstander (in dit landje vól regeltjes en wetjes!!!) van regels ten aanzien van het fokken, houden en verzorgen van dieren. Maar zolang men zelfs met kleine ménselijke wezentjes ondoordacht en onzorgvuldig om kan gaan, zal het nog wel even duren, voor je met dierlijke wezentjes niet meer ondoordacht en onzorgvuldig om mag gaan. Denk hierbij vooral óók aan de manier waarop ons meest-veelzijdige-stukje-vlees wordt opgefokt - het gaat niet alleen om magere honden en ponies met niet-gekapte hoeven....

een heel goede vraag! dieren zijn volgens de wet slechts goederen, zonder eigen waarde. het moeilijke is, dat als je dieren wettelijk gezien eigen waarde geeft, en eigen rechten, je niet de grens bij onze lieve huisdieren kan leggen. dan moet dit ook gelden voor dieren in de bio-industrie, dolfijnen in dolfinaria, enz. enz. dit heeft verregaande consequenties, waar de meeste mensen niet aanwillen, en dus blijft het doormodderen :(

Ik vind het zelf goed dat er voorlopig geen dierenpolitie of iets dergelijks zou komen omdat dit nou niet de hoogste prioriteit zou moeten hebben. Terwijl we het toestaan dat vreselijk veel dieren in de bio-industrie een gruwelijk leven hebben moeten we dus wel een heel korps instellen die bij mensen in de huizen gaan gluren op zoek naar dieren die mishandeld worden. Lijkt me een achterlijk idee en ik zou dit in eerste instantie willen over laten aan het fatsoen van de bevolking zelf. Natuurlijk moet er wel bij klachten een correcte behandeling (evt. met strafvervolgingvervolging) zijn indien bijvoorbeeld buren aangifte doen voor mishandeling van een dier.

Er start in Nederland ook een proef met een soort dieren politie,dit initiatief is afkomstig van 2e kamerlid Joost Eertmans...Als dit net zo uitgevoerd wordt als de mannen van Resc Inc in Amerika,dan kunnen de eigenaren die hun dieren verwaarlozen hun borst natmaken...en terecht! Mocht de provincie waar ik woon ook een dierenpolitie starten dan heb ik hier in huis al een vrijwilliger....

Het strafrecht in Nederland en Amerika is totaal anders. - In Amerika is het uitgangspunt wraak: lang opsluiten en stevig nastraffen door een inperking van de vrijheid (verbod op het bezit van dieren). - In Nederland gaat men uit van milde straffen om de dader te corrigeren en her op te voeden. Een (tijdelijke) inperking van de vrijheid en reclassering kan nuttig zijn om de dader nieuwe en juistere normen en waarden aan te leren. Het Amerikaanse systeem heeft geleidt tot het hoogste percentage gevangen, en nog steeds zeer hoge misdaadcijfers. Klaarblijkelijk schrikt het onvoldoende af. Het blijkt ook vaak (zie bv animal cops) dat dierenmishandeling meer gebeurd door incompentie van de daders om goed met hun verantwoordelijkheid en hun frustraties om te gaan, dan door zuivere moedwillige opzet. Het is dus ook maar zeer de vraag of zwaardere straffen in Nederland dierenmishandeling en verwaarlozing kan terug dringen of voorkomen. Wie weet dat hij zwaar gestraft kan worden, zal immers minder snel hulp zoeken. Wel zijn betere opsporing en consequenter ingrijpen zeer belangrijk om dit terug te dringen.

De PVV is fel tegen dierenmishandeling en voor het instellen van minimum straffen daartegen. Misschien dat die als ze in de regering komen iets kunnen veranderen.

Het heeft waarschijnlijk geen prioriteit. De PvdD komt zo nu en dan wel met een voorstel, maar dit wordt dan waarschijnlijk onvoldoende gesteund om tot een wetswijziging te kunnen leiden. Maar ook in Nederland mag een dier niet anders worden behandeld dan nadrukkelijk toegestaan (Gezondheids- en welzijnswet voor dieren). Overigens is er wel bv een nieuw voorstel Wet Dieren die het dierenwelzijn moet verbeteren.

Omdat die dieren in Nederland weinig rechten hebben. Nederland is trouwens typisch een vis- en veehouderij-land - de industrie zal hier massaal lobbyen (lees: omkopen) bij de verschillende beleidsmakers, of de beleidsmakers komen zelfs gewoon uit die industrie. Dat heeft ook zijn weerslag op de kijk op dieren in 't algemeen, in Nederland. Uiteraad moet je links stemmen, wil je dat dierenbeulen harder worden aangepakt. Bijv. de dierenpartij. De naam van de dierenpartij is trouwens misleidend. Alhoewel 't speerpunt natuurlijk wel de dieren is bij die partij, komt 't minder uit de verf dat ze ook op alle andere terreinen wel degelijk gemotiveerde en duidelijke standpunten hebben. Ben je een beetje links georiënteerd (wat zou moeten, als je een dierenliefhebber bent ;)), dan is de dierenpartij een prima keuze.

Staffen helpt alleen bij normale mensen. Mensen die dieren mishandelen zijn gestoord. Straffen bij deze mensen heeft geen enkele zin. Ze horen in een inrichting waar ze behandeld worden. In Amerika zitten veel meer mensen in de gevangenis als bij ons, toch is daar veel meer criminaliteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100