Rijbewijs gehaald op 28 december, mag ik nu wel scooter rijden?

hallo,

Ik heb op 28-12-2012 mijn rijexamen gehaald. Echter krijg ik mijn rijbewijs pas volgende week vrijdag in het nieuwe jaar.
In het nieuwe regeerakkoord staat dat per 1-1-2013 je met een in 2013 gehaald rijbewijs geen scooter meer mag rijden. Ik heb hem dus gehaald in 2012 maar krijg hem pas in 2013, mag ik dus scooter rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een rare regeling kennen we in Nederland op dat vlak. Je bent namelijk bevoegd om te rijden en zo sta je ook geregistreerd. Ook heb je op je theorie geleerd dat je ten allen tijde je rijbewijs bij moet hebben. Je bent dus gewoon verzekerd als je nu zou gaan rijden en je voldoet aan de andere eisen. Het enige risico dat je loopt is dat je een bekeuring kan krijgen omdat je je rijbewijs niet kan tonen. Toegevoegd na 1 minuut: Verder wordt er gekeken wanneer je het rijbewijs hebt gehaald en dus geslaagd bent. Dit is in 2012 dus je valt nog in de oude regeling. Verder wil ik je feliciteren met het behalen van je rijbewijs

Je mag pas op je scooter rijden als je je rijbewijs kunt laten zien. Dus als je het kan laten zien en in je handen kan houden is het zover dat je op je scooter mag rijden.

letterlijk *nu* nee. wel zodra je je rijbewijs in bezit (letterlijk) hebt.

Daar jij je rijbevoegdheid hebt behaald in 2012 krijg je bij rijbewijs B nog het rijbewijs AM als je het in 2012 hebt aangevraagd. Let wel; Als bij aanvraag van het rijbewijs AM niet is vermeld krijg jij het er ook niet bij.

Je hebt het over een regeerakkoord en dat zijn besluiten die ze van plan zijn voor te leggen aan de tweede kamer en daarna aan de eerste kamer. Die zijn er dus nog niet door dus voor jou gaat er niets veranderen. Toegevoegd na 4 minuten: Overigens kan ik niets hierover in het regeerakkoord vinden. Misschien bedoel je de nieuwe regels die 19 januari ingaan. In dat geval zit jij zeker goed (ook al kan ik ook daar niet vinden wat jij bedoelt): http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/rijbewijscategorieen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100