Vanaf welke leeftijd mag iemand online bestellen en betalen? Waar en hoe is dat vastgelegd?

Als iemand online iets wil bestellen dan is de leeftijd moeilijk te controleren. Online bankieren kan de jeugd beter dan mensen die op leeftijd zijn.
Wat als iemand van 16 jaar nu een fles Whiskey besteld. Is het de bezorger die controleert? Dus waar staat nu beschreven wie er wat en wanneer wel en niet mag bestellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eerst en vooral moet je over een bankkaart of een kredietkaart beschikken alvorens je online kunt kopen en bestellen. Vanaf de leeftijd van 12 jaar kunt u voor uw kind een zichtrekening openen die geheel gratis is tot het meerderjarig wordt. Maar ook daarna kan de rekening gratis blijven (tot de leeftijd van 30 jaar) zolang uw zoon of dochter ingeschreven is in het dagonderwijs. http://www.citibank.be/nl/Dagelijks-bankieren/Jongeren-zichtrekening.aspx Voor een kredietkaart dien je 18 jaar te zijn. Echter is leeftijd niet de enige eis. Ook een vast modaal inkomen is een eis, waar veel 18 jarigen niet aan kunnen voldoen. Sommige banken hebben een studentenkredietkaart, waar de inkomeneis niet geldt. Hierbij geldt weer dat je minimaal HAVO of HBO doet. VMBO en MBO krijg je dus geen kredietkaart. Als alternatief kun je een debetcard nemen. Je betaald vooraf en krijgt dat als tegoed op de kaart. Medius is zo’n card. Op internet betalen vul je gewoon mastercard in Toegevoegd na 58 minuten: Jongeren mogen vanaf hun 16e jaar alcoholische dranken kopen met een alcoholpercentage tot 15%. Voorbeelden hiervan zijn bier, wijn en mixdrankjes. Vanaf 18 jaar mogen jongeren ook dranken met hogere percentages kopen.

Bronnen:
http://www.drugsinfo.nl/index.cfm?act=vraa...

Je kunt gewoon online drank bestellen zonder dat je leeftijd wordt gecontroleerd... Om dit te voorkomen is wel regelgeving in de maak, zie bron.

Bronnen:
https://webwinkelrecht.nl/webwinkels/onlin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100