Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mag een vrouw het rekeningnummer van haar echtgenoot, met toestemming van hem, opgeven als ze een abonnement afsluit?

Mag een vrouw, als ze een abonnement afsluit bij een sportschool, het rekeningnummer van haar echtgenoot opgeven? En dan ook voor de rekeninghouder haar handtekening zeggen? Ze heeft hiervoor toestemming van haar echtgenoot, maar is de overeenkomst in dit geval geldig?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Wetgeving
552

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Alleen als de vrouw mede-rekeninghouder is. Alleen toestemming is in principe niet voldoende, omdat bij de bank de handtekening van de vrouw niet herkend zal worden als handtekening van de rekeninghouder.
(Lees meer...)
jc54
11 jaar geleden
De eerste vraag is: in het geval van gemeenschap van goederen, is het saldo van de ene partner ook gedeeld eigendom van de andere partner? Het antwoord daarop is ja: dat is zo, ongeacht de tenaamstelling bij de bank.

Dan de hoofdvraag: mag de vrouw zonder toestemming van de man het rekeningnummer opgeven? Dit mag niet. Dit is niet zozeer onrechtmatig ten opzichte van de partner, maar het gaat tegen de regels van de bank in. Als de machtiging ingetrokken wordt door de rekeninghouder, dan zal de bank ook altijd het geld terugstorten omdat simpelweg de handtekening van een gemachtigde rekeninghouder ontbreekt.

De vraag: en dan ook voor de rekeninghouder haar handtekening [zetten]? Nee, dat mag niet. De bank zal terugboekingen goedkeuren, zie hierboven.

Dan: is de overeenkomst geldig? Ja, de overeenkomst is gewoon geldig, ongeacht de betalingsgegevens. Helaas zit de vrouw dus nog steeds aan dat jaar sportschoolabonnement vast.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding