Wij hebben een ex-huurwoning gekocht, mogen wij de voordeur vervangen/schilderen (+kozijnen schilderen)?

Het betreft een blok van 4 huizen met allemaal dezelfde (ook kleur) voordeur en kozijnen. Wij willen graag de deur vervangen of een andere kleur schilderen. Idem met de kozijnen. Het huis is geen monument o.i.d.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor! Jij/jullie zijn nu de baas....

Tuurlijk mag dat, tenzij je wat anders hebt afgesproken met de eigen huis vereniging die er eventueel is bij jullie. Ook zal een extravagante kleur niet zo op prijs worden gesteld. Dat vroeger, toen het nog huurwoningen waren, alles in dezelfde kleur en stijl is gemaakt is, om de onderhoudskosten laag te houden. Succes..

Je zult lid zijn van de Vereniging van Eigenaren en die heeft een aantal reglementen, meestal ook een Huishoudelijk reglement. Meestal staat daar wel een richtlijn in over schilderen of kleuren etc. In ons complex wordt het schilderen uniform gedaan en mag niemand zelf iets anders doen. Check het wel, anders kost het alleen maar hedoe.

Vergeet ook niet te kijken of de gemeente geen regels heeft opgesteld in de apv (bellen met 14+kengetal gemeente (14 020 bv) zou het je moeten kunnen vertellen). Maar waarschijnlijk mag je qua voordeur wel redelijk wat doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100