Mag je 112 bellen als een fietser je aanrijdt, er schade is en doorfietst?

Voorbeeld: fietser A verleent geen voorrang aan een andere fietser B. Van Fietser B zijn fiets is zijn voorwiel verbogen en zijn voorlamp kapot. Hierop fietst fietser A weg. Mag fietser A 112 bellen? (Er is gen sprake van lichamelijk letsel)

Toegevoegd na 13 minuten:
Ik bedoel natuurlijk in de laatste zin fietser B. Mag fietser B 112 bellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja Om de identiteit van de veroorzaker te achterhalen (kan) spoed nodig zijn, het bellen van 112 is geoorloofd. In tegenstelling wat velen mensen denken is 112 niet alleen er voor als iemand in gevaar is maar wanneer men direkt politie, brandweer of ziekenwagen nodig heeft.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/al...

Als er geen sprake is van lichamelijk letsel, heeft het geen zin 112 te bellen. Wel kun je dan 0900 -8844 bellen (niet spoedeisende zaken).

Bronnen:
http://www.politie.nl/Contact/

Nee, aangifte doen bij het eerstvolgende politiebureau wat je tegenkomt is voldoende. Er is geen levensgevaar of noodsituatie waarbij levens gered moeten worden aanwezig. Toegevoegd na 6 minuten: Met Nee bedoel ik dat er een straf op kan staan als de politie beslist dat het niet om een noodsituatie gaat waar 112 voor bedoeld is.

Bellen mag altijd Maar let wel..... 112 is voor spoedeisende noodgevallen. Gezien het feit dat er geen letsel is of iets anders wat een spoedeisent karakter heeft, dan lijkt mij een dergelijk alarmering ongepast. De fietsen zijn immers al beschadigd en de situatie kan niet verslechteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100