Dader is in cassatie gegaan. Zaak is nu terug verwezen naar het hoog gerechtshof. Kan de dader straks n.a.v de uitspraak weer in cassatie gaan?

Dit heb ik gehoord van meerdere mensen. En zo ja, hoe lang kan dit dan door blijven gaan? Hoe moet toch niet kunnen dat de dader maar in cassatie kan blijven gaan? Aangifte is gedaan in december 2006! Het gaat om een zedenzaak. Slachtoffers kunnen onmogelijk het gebeuren helemaal een plekje geven als de zaak maar niet afgesloten wordt.
Ter info: Dader heeft 6 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf gekregen, en heeft deze al uitgezeten (min goed gedrag en voorarrest). Dader is in cassatie gegaan omdat hij het niet eens is met het te betalen smartengeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na de nieuwe behandeling door het Hof zal er opnieuw een vonnis komen. Als de veroordeelde het er niet mee eens is kan hij wederom in cassatie. Dit zou zich theoretisch kunnen blijven herhalen echter als een cassatie afgewezen wordt zijn alle rechtsmiddelen uitgeput. De veroordeelde kan dan niets meer inbrengen. Het gebeurd zelden dat een zaak meerdere keren door de cassatie komt.

Je kan maar eenmaal in cassatie, daarna kan dit niet meer. In cassatie gaan is namelijk het hoogste wat kan. Je gaat eerst in hoger beroep, dan ga je in cassatie, wat betekent dat je bij de hoge raad laat beoordelen of het hof al dan niet een fout heeft gemaakt. De uitspraak daarvan is bindend. Je kan niet nogmaals een second opinion ofzo vragen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cassatie_(recht)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100