Hoe werkt erven van een getrouwd, maar kinderloos, stel? (zie uitleg)

Het gaat niet om een echte situatie, maar omdat ik iets voor iemand anders aan het uitzoeken ben vroeg ik me dit af.

Stel:
Man en vrouw zijn getrouwd en hebben geen kinderen. Stel dat de man overlijdt. De vrouw erft natuurlijk het vermogen van de overledene. Maar een jaar daarna overlijdt de vrouw. Gaat het volledige vermogen dan naar haar familie (de broers en zussen van de vrouw)? Of gaat er ook nog een deel naar de familie van de man?

In aanvulling hierop: als ze beiden een ernstig auto-ongeluk krijgen en gelijktijdig sterven, wie erft er dan? Wordt het vermogen dan automatisch verdeeld over beide families of wordt er geprobeerd om vast te stellen wie eerst overleden is en afhankelijk daarvan de erfenis gegeven aan de ene of de andere kant van de familie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de echtgenoot is de enige erfgenaam (langstlevende) als deze overlijdt (of beiden verongelukken) zal de erfenis worden verdeeld onder de ouders en (half)broers/zusters. Indien één van hen niet meer in leven is, dan wordt hun plaats vervangen door diens kinderen. Als geen van hen in leven is, dan wordt gekeken naar de grootouders (eventueel overgrootouders) en hun nakomelingen.

Bronnen:
http://www.uitvaartinfotheek.nl/servicever...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100