Is het vragen nar voetbalplaatjes strafbaar?

Ik dacht eraan is dat strafbaar je kent het wel er zitten kinderen en die vragen naar voetbalplaatjes. Vind u dit vervelend of juist leuk?

Toegevoegd na 2 minuten:
nar is naar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet strafbaar om het te vragen, maar de manier waarop de kinderen mensen benaderen kan af en toe wel brutaal overkomen. De winkel bij ons in de buurt heeft dranghekken geplaatst en huisregels opgehangen waar de kinderen zich aan dienen te houden. Zo mogen ze bijvoorbeeld niet buiten de dranghekken staan om om plaatjes te vragen en als ze in de winkel "betrapt" worden, kunnen ze zelfs een gele en uiteindelijk een rode kaart krijgen. Wanneer ze een rode kaart krijgen, zijn ze ook binnen de hekken niet meer welkom.

Het is niet strafbaar maar je kan je er wel aan irriteren. Je kunt er vrij weinig aan doen.

Ik ben een van die kinderen In winkel is het strafbaar

Nee, natuurlijk niet! De supermarkten hebben deze 'gekte' zelf over zich uitgeroepen, de consequenties moeten ze dus dus ook maar accepteren.....

het is een vorm van bedelen, en bedelen is strafbaar. dus ik neem aan van wel.

Tuurlijk niet als je het maar niet binnen doet xd

Nee hoor,alleen mensen kunnen wel bot doen als je ernaar zou vragen.

Als je het op de keeper beschouwt is het een vorm van bedelarij.. En dàt is volgens het Nederlandse strafwet wel...degelijk strafbaar.. Maar ik geef meteen toe dat ik dàn naar de letter van de wet spreek en niet naar de geest van de wet. In de praktijk is het natuurlijk niet strafbaar.. Bovendien wordt het gevraagd door kinderen die doorgaans nog niet de leeftijd van twaalf jaar bereikt hebben en derhalve nog buiten de strafwet vallen. Ik vind het overigens niet zo erg dat ze mij dat vragen..ik begrijp dat wel een beetje.. Dus laat ze maar gerust die voetbalplaatjes vragen.. Groet, Ton

Sinds 2000 is bedelen in NL oficieel niet meer strafbaar. Bedelen staat wel nog in de APV en zijn er wel enkele verbodsgebieden, daar kost bedelen je zo'n 90 euro.

tuurlijk niet, maar je mag ze wel waarschuwen natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100