Mogen twee mensen ook tezamen begraven worden, in één kist.

Mits ze dood zijn.
Mits ze hebben aangegeven dat te willen.
Mits ze (bijna) tegelijkertijd overlijden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

O.a. in verband met mogelijk latere opgravingen i.v.m. bijvoorbeeld secties worden in normale omstandigheden begravingen met méér dat één persoon per kist niet toegestaan. Echter als er sprake is van een ramp waarbij vele doden te betreuren zijn en er eventueel allerlei ziektes dreigen uit te breken..mag er gebruik gemaakt worden van de z.g. massagraven. Waarbij een een groot aantal dode lichamen in één graf worden gedeponeerd. Dàn mag/kan het dus wèl..maar gelukkig is dat een uitzondering. Groet, Ton

Nee,dat mag in Nederland niet (en waarschijnlijk in het buitenland ook niet).Zowel niet tegelijktijdig als bij een latere op- en bijbegraving.

Bronnen:
uitvaart.nl

Nee, maar je kunt je laten begraven in een biologisch afbreekbare zak of lijkwade. Als je dan samen in een graf wordt gelegd scheelt het niet zoveel (en is ook beter voor de ruggen van de dragers).

Samen in één kist is volgens de wet op de lijkbezorging verboden. Stel een moeder overlijd bij de bevalling en de baby overlijd ook moeten ze apart begraven of gecremeerd worden. Uiteraard kan er wel samen in één graf begraven worden. Ook al is er aangegeven in een wilsbeschikking dat men bijvoorbeeld bij een ongeval samen als partners overlijd, ook dan is samen kisten verboden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100