Ik ben een beetje onverwacht aangenomen voor een nieuwe baan. Maar ik wil het eigenlijk niet. Zie uitleg

Ik werd gebeld en moest op korter termijn komen voor een gesprek, even voor de vakantie, ik werd vrijwel direct terug gebeld dat ik ben aangenomen op weg naar mijn vakantie. Een beetje overdonderd. Ik krijg mijn arbeidsvoorwaarden gesprek op mijn eerste werkdag. De baan is leuk maar het is de afstand waar ik mij een beetje in heb vergist. Nu wil ik hier onderuit. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je al werk hebt gewoon zeggen dat je er toch vanaf ziet. Zolang je nog niets hebt getekend is dat geen enkel probleem. Als je nu geen werk hebt zou ik de baan accepteren en van daaruit verder solliciteren.

Geef aan dat je al een andere baan hebt.

Precies zeggen wat je nu zegt: dat de afstand bij nader inzien te ver is en dat je daarom afziet van de baan.

Ik zelf ben iemand die meer dan twee uur per dag aan het reizen is om te werken. Persoonlijk zou ik dan ook de baan lekker zo aanhouden en ondertussen lekker verder solliciteren. Het is makkelijker Solliciteren als je al werkt hebt, dan als je zonder werk solliciteert, als je dan een nieuwe baan hebt, dan kan je de huidige netjes opzeggen door te vertellen dat je een " beter passende baan " hebt gevonden. Succes!

Eigenlijk is het een luxe probleem. Veel mensen die al lang werkloos zijn zouden met je willen ruilen. Volgens mij kan je in je proeftijd aangeven dat je het niet ziet zitten. Het is een beetje mosterd na de maaltijd. Je had van te voren moeten weten hoeveel reistijd je kwijt bent als je aan een nieuwe baan begint

Bel heb gewoon op en vertel de waarheid. Zeg gewoon dat je bij nader inzien moeite hebt met de afstand en dat het je enorm spijt dat je hier pas achteraf over nagedacht hebt. Misschien begrijpen ze het en krijg je misschien nog deeltijds home-office aangeboden. Toegevoegd na 30 seconden: heb = hen