Museumkaart niet op tijd opgezegd, hoe kom ik hier van af?

Ik heb er afgelopen jaar voor gekozen een museumkaart aan te schaffen, voor mijn plezier omdat ik graag zo nu en dan een museum bezoek. Dit jaar is nu om en ik ontving van de stichting museumkaart een behoorlijk dwingende brief, of ik het verschuldigde bedrag van € 51.45 even wil voldoen. Met aangehechte acceptgiro.
In de algemene voorwaarden staat dat ik 4 weken voor dat de kaart afliep schriftelijk via brief of mail mijn kaart had moeten opzeggen. Dit wist ik niet en heb ik dus niet gedaan. Maar na het ontvangen van dit soort dwangbrieven, wil ik eigenlijk geen museumkaart meer.

Wat nu als ik niet betaal? wordt mijn kaart dan automatisch stopgezet, of krijg in incasso toestanden over het te innen bedrag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Algemene voorwaarden Museumkaart Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst(en) tussen de Stichting Museumkaart ("SMK") en de houder van de Museumkaart ("Kaarthouder") met betrekking tot de Museumkaart. De Museumkaart wordt in abonnement afgenomen. Het abonnement wordt aangegaan voor de duur van één jaar te rekenen vanaf de uitgiftedatum of de dag waarop de kaart wordt geactiveerd. Na afloop van het eerste jaar wordt het abonnement automatisch omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd, met dien verstande dat de Kaarthouder het abonnement op ieder gewenst moment kan opzeggen, schriftelijk of per email bij de SMK klantenservice, met inachtneming van een opzegtermijn van één maand. Je kunt je museumkaart dus betalen en direct opzeggen, zodat je er over een maand vanaf bent, ik neem aan, dat je geld terug krijgt voor de 11 maanden dat je geen gebruik hebt kunnen maken van de kaart. Toegevoegd na 3 minuten: Sorry, 10 maanden.

Bronnen:
http://www.museumkaart.nl/Portals/mk/Docum...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100