Wat is de definitie van een wereldstad? En hebben wij in Nederland ook een wereldstad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

definitie wereldstad: Een wereldstad is een stad die een directe en wezenlijke invloed op de wereldpolitiek heeft door sociaal-economische, culturele en/of politieke middelen. Door de globalisering hoor je de term 'wereldstad' vaker. Een wereldstad.. dat zegt men ook als je juist die stad geweldig vindt, dan zeg je bijvoorbeeld: Rotterdam is een wereldstad. Klopt nog ook. Toegevoegd na 3 minuten: je hebt, zie hier http://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldstad alfa-, beta- en gammawereldsteden. Nederlandse steden zitten hier ook bij.

Bronnen:
o.a. http://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldstad

Dat is een metropool en nee, die hebben we in Nederland echt niet. Als je alleen al in Londen bent geweest, komen al onze vier grote steden bij elkaar nog niet eens in de buurt. Amsterdam bijvoorbeeld is druk en levendig, maar geenszins te vergelijken met Londen, New York, Caïro en ga zo nog maar even door.

Een wereldstad is een stad die een directe en wezenlijke invloed op de wereldpolitiek heeft door sociaal-economische, culturele en/of politieke middelen. Wij hebben Amsterdam die aan een aantal criteria voldoet en mag zich gamma wereldstad noemen

Wereldsteden zijn er maar weinig, New-York, Londen, Paris en Tokyo. Dan heb je ze gehad. Dat zijn de echter wereldsteden. Steden als Cairo zijn net zo ver als Amsterdam, echter beiden op een andere manier. Daar ik trouwens Londen de minste wereldstad van de vier vindt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100