Tegenwoordig worden veel zieke mensen toch in leven gehouden. Gaat de evolutie hierdoor achteruit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door onze wetenschap en daardoor de kennis van het menselijk lichaam zijn we in staat de natuurlijke selectie een beetje te ontlopen. Zonder deze wetenschap zouden er veel meer mensen vroegtijdig sterven. Door het in leven blijven van zwakkere mensen en het door hun weer kinderen krijgen, wordt de soort als mens steeds zwakker, de eveolutie lijkt er even geen vat op te hebben, maar dat is maar schijn, het door te veel mensen verstoorde ,natuurlijk evenwicht, zal door ie zelfde natuur uiteindelijk weer hersteld worden en op een manier waar we niet blij mee zullen zijn.

Misschien wel. Wanneer deze zieke mensen zich voortplanten en de ziekte die ze hebben kunnen doorgeven aan hun nageslacht zou dat kunnen lijden tot op den duur een zwakker nageslacht. Maar vergeet niet dat mensen zo slim zijn dat ze telkens weer nieuwe dingen uitvinden, ziekten weten te laten uitsterven en nieuwe medicijnen en methoden vinden om mensen een langer en gezonder leven te laten lijden. Wanneer alleen de sterksten in het mensen ras zich konden voortplanten zouden er misschien ziekten nooit zijn ontstaan. Maar zou misschien ook de medische wetenschap zich niet zo ver hebben ontwikkeld zoals nu.

Nee, evolutie gaat niet achteruit, want evolutie heeft in beginsel al geen richting. Het werkt met wat voor handen is zonder specifiek doel voor ogen. Je kunt dus niet dichter bij het doel komen, en je kunt niet verder van het doel af komen. De selectiedruk verschuift, doordat het nu lastiger is om vroegtijdig uit de genenpoel te verdwijnen. Natuurlijke selectie neemt af, sexuele selectie neemt toe. Maar verandering tussen generaties gaat onverminderd door.

waarschijnlijk niet. De zieke mensen planten zich (bijna) niet voort, en geven hun genen dus (bijna) niet door. Maar je kan ook ziek zijn door een ongeluk. Bijvoorbeeld Christopher Reeves (Superman), die door een ongeluk verlamd is geraakt. Hij had als acteur in de Superman films een goed voorkomen, en waarschijnlijk een goed stel genen. Ziek zijn staat dus los van het hebben van goede genen.

Dit is een wijdverbreid misverstand. De evolutie is alleen maar in je geïnteresseerd tot je voorplanting. Daarna laat ie je met rust.

nee,immers toen deze mensen nog niet in leven konden worden gehouden, stierven ze. toch gaat de evolutie steeds maar door

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100