Supermarkten zijn tegenwoordig steeds vaker open. Is dat een goede ontwikkeling?

Zondag.
Koninginnedag.
Tweede Kerstdag.
etc.

En is het een typisch Nederlands verschijnsel of zijn supermarkten in de omringende landen ook steeds vaker en op feestdagen geopend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

heeft alles te maken met de 24-uurs economie. op zich is het handig, zeker voor mensen die werken. op zondag mogen wat mij betreft de winkels dichtblijven niet vanuit religieus opzicht. gewoon, het winkelpersoneel lekker vrij! en ons consumptiegedrag even tot stilte manen.

Ha, die Conan; Voor de supermarkten zelf is het ongetwijfeld een goede ontwikkeling, anders bleven ze wel dicht. In andere landen geen vreemd verschijnsel; 24-uurs winkels vind je elders al tientallen jaren.

In Tsjechië zijn de grote supermarkten 365 dagen per jaar van 7 tot 22 uur open. Heerlijk!

Ja prima ontwikkeling, kunnen we langer boodschappen doen, heerlijk...

Nee, ik vindt van niet. Je hebt 6 dagen in de week soms wel tot 22.00uur de tijd om je boodschappen te doen. De zondag moet een vrije dag blijven.

'Gesloten zijn' is juist een typisch Nederlands verschijnsel. Het is net als bij vervoer: meer spreiding geeft minder capaciteitsproblemen.

Ik vind van niet, de maatschappij is al druk genoeg. Rust vind ik ook geen onbelangrijk ding

Ik snap eigenlijk niet waarom het voor de supermarkten een goede zaak is. We gaan toch zeker niet meer eten omdat de winkels op zondag open zijn. Alles bij elkaar zou het eigenlijk niet uit moeten maken. Kunnen ze dus net zo goed dicht blijven.

Het is zeker een goeie ontwikkeling omdat de supermarkten 1 dag meer hebben in de week voor de produchten de bijna aan de datum zijn anders worden die terug gestuurd .en voor de klanten die onverwachts bezoek krijgen of iets vergeten zijn .

Ja dat is een goeie ontwikkeling. Mensen willen op het gevemomement iets hebben uit een supermarkt. En dan kunnenze dat gelijk gaan halen. Dus ze hoeven nie op de volgende dag te wachten. Ik vindt wel een goed idee...

Het is niet logisch om dicht te zijn als je klanten vrij hebben. Dan gaan ze ergens heen waar het wel te koop is, al is het een benzinestation. Dus concurrentie zorgt voor meer klantgerichtheid. Als het je niet bevalt ga je gewoon niet. Dat is weer jouw vrijheid.

Ja, ik vind dat een goede zaak. Als ik mijn geld wil uitgeven, een supermarkt dat geld graag in ruil voor producten wil aannemen, en het personeel bereid is voor een salaris te werken, waarom zou de overheid al die partijen dan op moeten leggen dat ze dat niet mogen vanwege een religie waar geen van de partijen iets mee te maken heeft?

ja,ik vind dat een goede ontwikkeling,nederland loopt achter,in veel landen zijn de winkels 24 uur per dag open

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100