Geschokt om een nieuwsbericht gaf me de volgende vraag;Wat zou je doen wanneer je er achter kwam dat jou creme menselijkvet bevat?

Het lijkt een filmscript, maar in Peru zijn drie verdachten opgepakt die mensen vermoord zouden hebben om hun lichaamsvet. De drie zouden vijf moorden gepleegd hebben in de jungle. Het vet probeerden ze te verkopen aan cosmetische bedrijven. De cosmetische industrie gebruikt dit soort vet soms in middelen om je huid jong en soepel te houden.

Flessen vet
Toen de drie werden aangehouden, hadden ze flessen met vloeibaar vet bij zich. Om het vet af te tappen zou de bende hoofden, armen en benen hebben afgesneden en de lijken aan haken boven kaarsen hebben gehangen. Het vet boden ze aan Europese bedrijven aan. Of er ook daadwerkelijk lichaamsvet verkocht is, in niet bekend. Naast de drie gearresteerde verdachten zoekt de Peruaanse politie nog zeven andere mensen.

Mogelijk heeft de bende al veel meer moorden gepleegd. In het gebied worden zeker zestig mensen vermist.

Bron; http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/17976

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

IK heb dit inderdaad ook in de krant gelezen, heftig verhaal. Als ik zou merken dat dit vet in mijn creme zou zitten, zou ik walgend de creme weggooien, me aanmelden bij slachtofferhulp, en in de hoogste boom klimmen bij radar, kassa, consumentenbond en andere consumentenoriganisaties. Ik zou mijn vertrouwen verliezen in de kwaliteitscontroleurs van produkten, immers alle vetten worden voor produktie gecontroleerd, toch? Ik kan me niet voorstellen, of hoop eigenlijk dat dit nooit zal werkelijkheid zal blijken te zijn...

Dan zou ik mijn rechtsbijstandverzekering aanspreken en 't bedrijf die 't verkocht, aanklagen.

Het is in iedergeval geen lichaamsvreemd goedje, dus wellicht werkt het daarom zo goed?

Ik zou het direct weggooien en aanklacht tegen de fabriek inbrengen.

pf bah. weggooien en 5 uur douchen denk ik. blehh

Ik heb mijn twijfels bij dit bericht. Ook gewaardeerde nieuwszenders zitten er wel eens naast en nemen klakkeloos een broodje aap verhaal over. Immers, ik neem aan dat ze bij de klinieken waar liposucties worden uitgevoerd het vet gratis mogen ophalen. Ik sluit dus niet uit dat er menselijk vet in verzorgingsproducten kunnen zitten maar of mensen daar daadwerkelijk voor vermoord worden doet mij wel de wenkbrauwen ophalen.

Ik zou het niet meer kopen, maar om de moorden niet te ondersteunen, niet vanwege het vet. Ik denk dat er wel viezere troep (schadelijker) in de meeste creme's zit. Verstopt achter moeilijke namen en e-nummers. Geef mij maar gewoon een lichte plantaardige olie, met zo min mogelijk 'onzinnige' ingrediënten, werkt perfect.