Zit er echt een verschil(letje) in mentaliteit tussen de inwoners van de steden Amsterdam en Rotterdam? Zoja hoe merk je dat /wat?

In het algemeen kun je daar iets over zeggen of speelt dat helemaal niet (meer)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Rotterdammers zijn recht voor zijn raap personen als ze hun mening geven,ze draaien er niet om heen en het bekende zinnetje dat ook op Rotterdammers slaat is; niet lullen ,maar poetsen.Dit verstaat men onder gewoon hard werken en niet zeuren.

Ja daar zit verschil in: als voorbeeld de aanleg van een metrolijn: amsterdammers praten lang over wat ze van plan zijn te gaan doen, terwijl ondertussen de rotterdammers al aan het graven zijn. Tegen de tijd dat de amsterdammers de eerste schep in de grond zetten, wordt in Rotterdam de nieuwe lijn feestelijk geopend. Simpel gezegd in reclametaal:amsterdam wil het, rotterdam doet het. Toegevoegd na 1 minuut: Nou minnen en plussen maar, ik ben erop voorbereid.

Rotterdammers zijn wat simpeler (niet lullen maar poetsen mentaliteit) en Amsterdammers zijn nog wat brutaler en grover dan Rotterdammers. Een Amsterdammer komt soms nogal shockerend over voor een buitenstaander, terwijl andere Amsterdammers er alleen maar hard om lachen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100