Kun je (bij 12-jarige meisjes) van te voren niet zien of ze zwanger zijn?

Naar aanleiding van dat meisje van 12 dat op een schoolreisje beviel, kon niemand van te voren zien dat ze zwanger was en van te voren al uitzoeken van hoe en wat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er onderzoek naar zou zijn gedaan zouden ze het wel gezien hebben, maar wie doet er nou een zwangerschapstest bij een 12-jarig meisje? En ze had geen buikje, dus van buiten kon je het bijna niet zien.

Normaal zie je dat wel maar een meisje van die leeftijd die wordt sowieso wat voller omdat ze pubertijd in gaat en als ze zich niet misselijk of zo heeft gevoeld dan kan het zijn dat je het niet ziet/merkt.

Als een kind zwanger is zal ze vast een dikke buik hebben. Je ziet het dus wel, maar niemand verwacht dat een kind op zo’n leeftijd zwanger is, en dus iedereen gewoon denkt dat ze een beetje dik is. Vandaar ook de grote schok als zo’n jong kind opeens bevalt van een kind, vooral in Nederland.

Dat werd op het jeugdjournaal heel goed uitgelegd. Misschien kun je dit even teugkijken? Tis goed verstaanbare taal dus voor iedereen te begrijpen.

Als je niet wilt dat iemand erachter komt...

İk snap ook niet dat het meisje zelf niet inde gaten had dat ze zwanger was. De baby begint bij 5 maanden erg veel te bewegen in de buik, dus het is niet te begrijpen hoe dit allemaal kan. En dat het haar eigen vader is die haar zwanger heeft gemaakt, omg ik wil er niet aan denken.

Het meisje scheen al vrij fors te zijn geweest...

Op Discovery is/was er een programma: I didn't know I was pragnant. Gaat over vrouwen die niet door hadden dat ze zwanger waren tot ze moesten bevallen. Ook op internet zijn er verhalen te vinden van vrouwen die niet door hadden dat ze zwanger waren.

We weten er het fijne niet van, maar ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat het meisje in kwestie het na een tijdje wel door had en er alles aan gedaan heeft om het te verbergen (slobberige kleding en zo), want anders had ze iets uit te leggen dat ze helemaal niet wilde/durfde uit te leggen misschien. Of misschien stak ze haar kop in het zand, want ze zat bepaald niet in een prettige situatie, en als je het gevoel hebt dat je geen kant op kunt, dan leef je maar gewoon door en dan zie je wel wat er gebeurt. Dus ja, dit kan gebeuren. Kennelijk hebben de buren niets doorgehad, eventuele andere familie niet, de school niet - niet alleen van de zwangerschap, maar ook van het hele gebeuren op zich. Een kind dat met incest te maken krijgt zal vaak moeite doen dat te verbergen, maar juist het gedrag dat ze dan gaan vertonen is soms reden dat er een lampje zou moeten gaan branden hier of daar. Dat is hier niet gebeurd. Ik moest ook aan de film 'Precious' denken - in het begin zie je de hoofdrolspeelster lopen, een dikke meid. Later zie je dat ze een gesprek met een lerares heeft, die vraagt of ze zwanger is. Hele sterke film, maar wel erg treurig, en die maakt ook wel een en ander duidelijk hierover.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100