ik heb 5 uur zonder stroom gezeten kan ik een vergoeding krijgen ?

heb geen schade gehad maar ik heb toch in de kou gezeten

Weet jij het antwoord?

/2500

nee, als ze iedereen een vergoeding moeten geven zouden ze geen geld over houden. je had gewoon een deken om je heen kunnen slaan

Aha, dan woon in in Leeuwarden! Huishoudens hebben recht op een bedrag van minimaal 35 euro na een stroomstoring die meer dan vier uur geduurd heeft. Na elke vier uur dat de stroomuitval langer duurt, wordt dit bedrag met 20 euro verhoogd.

Bronnen:
http://www.energiewereld.nl/nieuws/per-1-a...

Je hebt minder kilowattuurtjes gemaakt, dus je krijgt korting op je afrekening.

Als door de stroomstoring de inhoud van je diepvries onbruikbaar is geworden, kan je die declareren. En denk erom, dat zoiets snel kan gaan....... En er zat altijd meer in dan je dacht.

wettelijk gezien heb je daar recht op na 4 uur stroomstoring. Dat is dus niet energieleverancier vastgesteld, maar een consumentenrecht. Of dit dan bij je leverancier of je netwerkbeheerder vandaan moet komen, wordt even een andere vraag, als die hetzelfde zijn, wordt dat makkelijk. zie bron: Toegevoegd na 50 seconden: excuus, die hoor je te krijgen van je netwerkbeheerder: Als een stroomstoring langer dan 4 uur duurt, kunt u van uw netbeheerder euro 35 schadevergoeding ontvangen. Voor elke 4 uur stroomstoring die hier bij komt, kunt u een extra vergoeding van euro 20 ontvangen. Uw netbeheerder betaalt de vergoeding voor de stroomstoring automatisch uit of verrekent deze met uw jaarnota.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Nee, echt niet. Wel vervelend, zeker met deze winterse temperaturen. De Maatschappij zal nog wel een uitleg-brief sturen, verwacht ik. Maar met een dikke trui aan heb je het wel overleefd.