Is democratie de beste besturingsvorm die er is, of komt dit alleen maar omdat wij in een democratie leven en het daarom maar als beste aangeven?

Hoe denken bijvoorbeeld de communisten(of andere besturingsvormen) over een democratie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of het de beste is dat kun je zo niet zeggen. Zelfs tussen democratien heb je grote verschillen, vergelijk b.v. Nederland en Amerika. Wel is het het beste wat we op dit moment kunnen bedenken. Kijk gewoon naar de verschillen tussen westerse democratien en de totalitair of door een partijstelsel gegeerde landen in het midden oosten, sommige Afrikaanse landen, Cuba, Noord Korea, Vietnam, Rusland en China. Totalitarisme is een politiek systeem waarbij alles ondergeschikt is aan de staatsidee en de politiek de gehele samenleving tot in de diepste geledingen doordringt. Dit gebeurt meestal in staten die als dictatuur zijn ingericht. De grote verschillen vind je v.n. in de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van het verkiezen van regeringsleiders, vrijheid van godsdienst, vrijheid van ondernemingsschap en noem maar op. Hoe anderen systemen over democratie denken? De regeringleiders en politieke systemen vervoeien het, de bevolking droomt er van. Vraag je zelf maar af waar je liever woont. In Nederland of Noord Korea. Het antwoord is duidelijk en je vraag beantwoord.

Nee, zeker niet de beste vorm. De beste vorm is: IAMBACK-CRATIE. Alleen de wereld is nog niet klaar voor mij...

Het is de meest eerlijke besturingsvorm. Alle mensen mogen in theorie meedenken. Al is dat in NL inderdaad in theorie (vaak) Er zit wel iets in de gedachtengang van de communisten, maar dat is altijd nog uitgelopen op een fiasco (Rusland, Cuba) Het principe alles gelijk verdelen is op zich oke, maar het eindigd vaak in niet gemotiveerde en arme bewoners. De bestuurders zelf van welke bestuurvorm dan ook denken natuurlijk dat ze de beste vorm hebben. Het communisme vindt de democratische landen een kapitalistisch zooitje. Een stelletje egoisten. Zit ook wel wat in natuurlijk.