Is er een winkel waar je je kleding kan verkopen?

Ik heb altijd te veel kleding en vind het zonde om het weg te gooien of te doneren want ik weet zelf niet waar het terecht komt. Vroeg me af of er winkeltjes bestaan waar je je kleding kan verkopen?

Het liefst in Amsterdam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn tweede hands boetieken die ook kleding inkopen, dus ja.

Marktplaats!

Er zijn winkels die je kleding voor je verkopen. Je krijgt dan een percentage (40-50%) van de opbrengst. Toegevoegd na 4 minuten: Bijvoorbeeld http://www.zorasecondhand.nl/

www.marktplaats.nl de online tweedehandswinkel

In mei is er zowieso de jaarlijkse kledingbeurs: http://www.echo.nl/ec-wp/buurt/ingezonden/859840/tweede.hands.kledingbeurs/

New-life secondhand kleding, in Amsterdam, zie link

Bronnen:
http://www.new-life-secondhand.nl/

jazeker zijn die er, deze bijvoorbeeld: http://www.tweedehandskleding-amsterdam.nl/ http://www.episode.eu/index.jsp?USMID=49 http://www.zorasecondhand.nl/ en zo zijn er nog veel meer. Bovenstaande winkels (vooral de eerste twee) zijn hele mooie winkels met leuke kleding.

Ik persoonlijk zet het altijd op Marktplaats . Simpele manier om te verkopen , en loopt heel goed Echt een aanrader

Zo iets? http://www.zonder-franje.nl/

Je kan het ook blijven dragen en minder nieuw kopen. In het rijke westen zouden we met 20% van de kleding nog steeds ruimschoots genoeg hebben. De kledingkasten en schoenenkasten puilen maar uit, ten koste van katoenteelt (de meest vervuilende teelt die op aarde bestaat) en kunststofproduktie voor polyester etc. Als je het dan toch wil verkopen, kun je het op marktplaats zetten.

Marktplaats inderdaad. Maar dat gaat vaak moeizaam, ook al omdat er zoveel aanbod is. Dan is een 2e handswinkel een uitkomst. De winkels die ik ken (niet in Amsterdam trouwens) is het: Goede, nette schone kleding wordt ingenomen en in de winkel gehangen. 2 keer per jaar, voorjaar/zomer en najaar/winter. Als het verkocht wordt, krijg je 40% v.d. opbrengst. Wat niet verkocht wordt gaat naar 3e wereldlanden. In sommige winkels mag je het terughalen. Bij de meeste niet. Je kunt ook eens per (half) jaar op een rommelmarkt gaan staan. Daar kun je ook andere muk van zolder en schuur kwijt evenals waardeloze vulling uit je kerstpakket.. Je bent uiteraard wel een bedrag aan de kraam kwijt. Ik schat in zo'n 15 a 20 euro per meter.