Waarom hebben mensen de behoefte om de hele wereld te laten weten waar ze op welk moment zijn?

Op twitter is er een soort minirage aan de gang: mensen melden zich bij een of ander programmaatje aan (zoals Foursquare) en vervolgens worden om de zoveel tijd tweets uitgestuurd met "ik ben nu daar-en-daar". Bij sommige kun je zelfs "rangen" verdienen door vaak op een plek te zijn.

Ondertussen kan echt iedereen zien waar je je bevindt.

Waarom hebben mensen de behoefte om aan dit soort onzin mee te doen, in plaats van gewoon lekker te genieten van hun privacy?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mensen laten weten wat je doet, waar je bent en wat je bezighoudt, kan interessant zijn. Echter tegenwoordig is dat helaas doorgeslagen naar het idee dat alles voor een ander interessant is om te weten. De reden is waarschijnlijk dat we geaccepteerd willen worden door anderen. Vergelijk het met de vraag maandagmorgen op het werk wat je gedaan hebt in het weekend. Er zijn collega's die laten het al weten, voor iemand er ook maar naar gevraagd heeft, maar er zijn er ook die die behoefte helemaal niet hebben. Zo ook met Twitter. Het feit dat je druk bent en van alles doet, geeft mensen het idee belangrijk te zijn, dat ze er toe doen. Dat kunnen etaleren, daar leeft Twitter van.

Dat moeten wel mensen zijn van het anti privacy ras, ze verschijnen steeds vaker en vinden het geweldig om in beeld te blijven.

Dat doen ze om inbrekers uit te dagen bij hun huis in te breken.

Dit verschijnsel is al langer aan de gang, mensen die een eindje gaan wandelen hebben de mobiel bij zich, mensen bellen terwijl ze fietsen. Het zou gezonderf zijn als mensen meer rust zouden inbouwen in hun leven.

Ik denk dus ik besta Ik twitter dus ik besta Ik bevind mij hier dus ik besta

Omdat men bang is dat ze worden vergeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100