Rust zal je redden is het spreekwoord, waarom loopt iedereen dan zo te rennen.

En veelal voor een ander.Zit dat in een mens ingebakken? Of is dat erin geslopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rennen is ons aangeleerd... http://www.youtube.com/watch?v=fJvCMP90ylI Luister onderwijl je leest naar de muziek van de link... Het is ons aangeleerd... Ledigheid is des duivel´s oorkussen, is ook al zo´n gevaarlijk spreekwoord... Ledigheid heeft nog nooit een ander kwaad gedaan... Rust is vrede, rust is geluk, rust is alpha en omega... (Niet iedereen zal dit begrijpen meteen: je wordt in rust geboren en je gaat in rust weer dood)... Iedereen rent naar rust, zo zit dat...

Men wil niet gered worden. Men denkt dat ze niet te redden zijn. Men rent liever weg van hun eigen verleden. Want met rust komt ook het verleden weer terug in onze gedachten. En die is eng. Niet voor niets willen we vooruit. Zelfs stilstaan is al te erg.

Omdat iedereen veel dingen tegelijk wil. Kinderen zitten tegenwoordig niet meer op 1 sport,nee hoor,ze zitten op hockey,handbal , ballet, paardrijden en dat vaak tegelijker tijd! En Pa & Ma mogen ze dan wegbrengen,als ze tenminste niet bezig zijn met hun eigen dingen,zoals voorleesmoeder/vader,elftalbegeleider/coach en zo meer! Logisch toch dat iedereen dan rent en een drukke agenda heeft.

Dat rennen is typisch voor de westerse Maatschappij die volledig afgestemd is op prestatiedrift, consumptie en drukdoenerij. Ga eens naar een klein grieks eiland of een godvergeten dorp in Portugal of in een ouderlingtehuis. daar wordt niet meer gerend :waarom zouden ze? De rust zal hun idd redden van een belachelijke burleske overacting als de meeste drukdoende zakenmannen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100