Is het woord 'ginger' een scheldwoord voor roodharigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens wikipedia is het soms neerbuigend, dus ook gebruikt aals scheldwoord. Ik ken het ook als positief woord voor mooi rood haar. *A word of British origin referring to people with red hair, sometimes used in a derogatory sense

Meestal wel, maar het kan ook heel positief zijn als je het mooi vind.

Ginger betekend niks anders dan roodharige. Echter dankzij de southpark aflevering waarin het draait om "gingers have no soul" is ginger een scheldwoord geworden.

Een roodharige kennis van mij komt uit GB. Hij vertelde mij eens dat roodharigen daar 'ginger' worden genoemd omdat 'red' of 'redhead' juist wordt beschouwd als scheldwoorden.

Het woord 'ginger' wordt gebruikt voor rood haar, gewoon als neutrale aanduiding: 'She has ginger hair', net als je zegt: 'He is short' voor iemand die niet zo'n lang lijf heeft. Als je echter naar iemand gaat roepen 'Hey Ginger!' of 'Hey Shorty!' dan kan het onplezierig worden. Als je iemand 'Stomme Turk' noemt die in Turkije geboren is, zeg je eigenlijk alleen maar dat-ie stom is en maak je nog een verwijzing naar zijn nationaliteit, maar toch zal het als een belediging ervaren worden. Heel bijzonder mechanisme eigenlijk, dat je een neutraal woord zo gemakkelijk tot scheldwoord kunt maken. Het heeft dus vooral met de toonzetting te maken.

Bronnen:
Eigen ervaring (o.a. in de UK)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100