Wanneer is iets een religie?

Net naar P&W gekeken met een orthodoxe-moslim. Om een onopgehelderde reden moest hij per sé een muts op in de rechtszaal en weigerde hij op te staan. Hij zij dat dat moest van Mohamed en dat hij dacht dat Nederland zo vrij was en dat het dan wel toegestaan moest zijn.
Nou vroeg ik me af. Ik geloof ook in iets. Ik ben een kind van God. Het heeft mij hier op aarde gestuurd om het Woord te verspreiden. Tot mijn taak vervult is moet ik het Woord verspreiden. Aangezien er veel duistere krachten zijn moet ik mezelf kunnen verdedigen (dat zegt het Boek). Daarom loop ik altijd met een groot slagersmes rond (ook als ik naar de rechtszaal ga). Aangezien er vrijheid van godsdienst is mag dat toch? Of kan je niet alles op godsdienst afschuiven (wat mij redelijk lijkt)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Sgrijvvaud; Iets wordt een religie zodra mensen in groten getale achter een zeker matig onderbouwd geachtengoed aan beginnen te hobbelen, kritiekloos de boodschap gaan versprijden en andersdenkenden beginnen te verketteren. Welke CO2-hype? Ik begon er toch niet over? Toegevoegd na 19 uur: herstel 'verspreiden'....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100