Waarom zijn Surinaamse mensen zo bezig met zangvogels? naar ik aanneem? zie toelichting;

Het is me een aantal keren opgegevallen in a'dam zuidoost bijv dat er diverse mensen zijn met zangvogels en de verkoop daarvan. Ook was ik laast in een dierenwinkel en ook daar ging het over de zangcapaciteiten van een vogel (helaas te weinig tijd om het na te vragen) Hebben Surinaamse mensen daar wat mee??

Toegevoegd na 6 minuten:
bedankt voor de plus maar ik zie nu dat ik blijkbaar 2 vragen in een heb gesteld......
MNaar goed ben nog steeds benieuwd, heb me zelfs laten vertellen dat het een cultuur is onder Surinaamse mensen (qua volume en zangkracht enzo?}

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Suriname is het houden van zangvogeltjes (met name kanaries) een hele populaire hobby. Er worden allerlei wedstrijden georganiseerd voor de mooist zingende vogel. Surinamers die naar Nederland komen, blijven dat hier ook doen, als onderdeel van hun cultuur.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=_9id338Yxqc

Omdat mensen afkomstig uit Suriname nog (een beetje) binding hebben met natuur! Onze kinderen gaan d'r vanuit dat eieren uit de supermarkt komen....

Leuke vraag! Mijn Surinaamse buurman vroeger had ook iets met zangvogeltjes. Misschien heeft het iets met een soort heimwee te maken; in Suriname komen veel tropische kleurrijke vogeltjes voor die vaak ook mooi zingen. Net zoals mensen vaak eten klaarmaken uit hun geboorteland of -streek, om zo een stukje van 'thuis' te kunnen beleven, zullen mensen zich ook aangetrokken voelen door dieren (en geluiden) die hun herinneren aan een land waar ze van houden.

Volgens mij is het antwoord simpel. Surinaamse mensen weten dat ze met het kweken van vogels veel geld kunnen verdienen (gokken, kopen en verkopen, etc.) Vooral een goede twatwa kan bedragen opleveren waar je van achterover valt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100