Waarom werken sommige mensen 60 uur per week? Hebben ze geen andere interesses zoals stappen, sporten, strips lezen of muziek luisteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat ze een dure auto of huis willen kopen of een partner hebben die van winkelen houdt.

Meestal zijn dat geen mensen in loondienst maar met een eigen zaak, en / of mensen die vaak ook nog eens liefde hebben voor hun vak of van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Mijn man werkt ook regelmatig zoveel uur, maar dat is meer liefhebberij dan dat dat van zijn baas perse moet ; menig avond kruipt hij achter de PC voor werk, vooral als hij een ingewikkeld ('spannend' ) nieuw project heeft. Natuurlijk heeft hij wel andere interesses, heel veel zelfs (al zijn stappen, sporten en strips lezen daar ZEKER niet bij, maar luistert hij wel onder het werk altijd muziek). Maar ach, zijn werk is zijn hobby ook wel een beetje. En ik denk dat-ie knettergek zou worden als hij minder uren zou moeten maken. Hij krijgt nu zijn vakantiedagen al bijna nooit op.

Goeie vraag! Vraag ik me ook al tijden af. Voor sommigen zal het zijn omdat 'het zo hoort', je 'moet' carriere maken, je 'moet' je werk leuk vinden en je 'moet'alles over hebben voor je werk. Verder de druk om toch een zo groot mogelijk huis te hebben en 6 keer per jaar op vakantie te kunnen en die gigantische flatscreen die je 'vrienden' ook hebben. Ik weet het niet. Zelf werk ik om te leven en vind ik een gewone fulltime baan van max 40 uur meer dan genoeg. Er zijn nog zoveel andere leuke dingen te doen.

Ik werk ook minimaal 60 uur in de week.. Zelf in loondienst 40 uur in de week.. En daarbuiten werk ik ook nog in de zaak van mijn vriend.. En toch heb ik genoeg andere interesses.. Maar ik moet ook toegeven, dat ik wel een luxe leventje heb..En daar doe ik het ook voor, om dat te kunnen houden...

Dat zijn mensen bijvoorbeeld; een manager in een restaurant. Of een ober in een kokhuis. Het kan een teamleider zijn bij een bedrijf... Zulke mensen werken zelfs meer als 60 uur in de week.

om nog een beetje rond te komen want een groot deel van dat beetje wat wij verdienen gaat ook nog naar de belasting die er ook nog onzinnige dingen mee doet!!!!!!

Ze maken van hun hobby hun werk... Daarom kunnen ze zo lang ermee doorgaan...

Sommige mensen moeten zoveel uren maken omdat ze het geld gewoon heel hard nodig hebben! Niet voor de luxe, maar puur vanwege de noodzaak!

Ik heb jarenlang dubbel fulltime gewerkt. Nee het was niet voor het geld, want dat was een schijntje. Ik heb er veel van geleerd en in mijn verdere leven kunnen gebruiken.

Sommige mensen werken gewoon heel veel uren puur voor het geld en er zijn ook veel mensen die het gewoon puur leuk vinden om te werken.

Ha, die JohanTerWeide; Ik heb ook tijden gekend dat ik loondienst 60 uur en meer per week werkte. Dat is niet altijd een keuze; soms brengt de verantwoordelijkheid voor je werkzaamheden met zich mee dat je niet op de klok kunt kijken of het al tijd is om te stoppen.

De vraagstelling is eigenlijk niet juist. De vraag zou moeten luiden: heben mensen die 60 uur of meer per week werken nog tijd voor hobbys? Ik kan je zeggen dat dat zeker het geval is. Zelf heb ik altijd lange dagen gemaakt. Kwam vaak om 7, 8 of 9 uur thuis en was zaterdags bezig, alles met veel plezier. Daarnaast maak ik 's avonds tijd om te sporten (hardlopen, batminton, tennis). Meestal 5 x per week. Mijn buren weten amper wat ik doe. Dat is meestal ook zo bij anderen. Je weet niet wat anderen voor hobby's hebben. Misschien verzamelen ze postzegels, puzzlen ze, of houden zich bezig met boeken lezen, of schilderen. Stel dus niet te snel je conclusies.

Een goede vriend van mij is ook zo iemand, hij is echt een workaholic, zit regelmatig nog tot midden in de nacht te werken en in het weekeinde. Deels omdat hij het leuk vindt en deels uit gevoel voor verantwoordelijkheid voor zijn werk. Maar tijd voor hobby's heeft hij zeker nog: hij gaat regelmatig naar film en theater, doet aan hardlopen en motorrijden, afspreken met vrienden, etc. Dit zijn vaak hele actieve mensen, die altijd bezig zijn en veel energie hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100