Wat is de functie van de mens?

Mensen zijn - denk ik - niet nuttig voor de Aarde. Dan bedoel ik dus echt of we nuttig zijn voor de wereld.

Weet jij het antwoord?

/2500

De enige functie is zich voort te planten en het zich ondertussen zo aangenaam mogelijk te maken. Wat dat aangenaam inhoudt, moet ieder voor zich bepalen.

Het ligt er aan vanuit welk perspectief je het bekijkt. Meestal is een levensvorm ergens enorm goed in. Dat zou je dan kunnen zien als het algemeen nut. Zoals de kwaliteit om iets te creëren van de mens is in de loop van de eeuwen best nuttig geweest. ;) Of we nuttig zijn voor de aarde, daar moeten we ons nog in bewijzen. Het mooie is dat we nu in een tijd leven dat we dat ook kunnen doen. Maar nergens de waarde of nut van inzien daar is niemand ooit beter van geworden.

Primaire functie van alle levensvormen is zo lang mogelijk overleven. Op de manier hoe we nu leven maken we de aarde meer kapot, terwijl we in harmonie met de aarde kunnen leven. Om te beginnen met schone energiebronnen.

Als mensen niet nuttig zijn voor de aarde, dan zijn ze ook niet nuttig voor de wereld. Dat is namelijk hetzelfde. aarde (zn): aardbol, aardkloot, bol, ondermaanse, planeet, wereld, wereldbol, wereldkloot. De mens in zijn geheel heeft geen functie. De mens is inderdaad niet nuttig gebleken voor de aardbol, of de wereld. Als de mens uitsterft als soort, dan zal die aarde zich weer voor een groot deel herstellen. Maar omdat het voor veel mensen in alle tijden zo enorm frustrerend is dat wij als mens geen nut zouden hebben, zijn er allerlei religies ontstaan die allemaal hun eigen invulling geven aan het nut, of de toekomst, of het doel, van de mens.

Geboren worden, leven zoals jij denkt dat goed is in de hoop iets achter te laten waar 'men' van kan leren, sterven. Kort samengevat: leven, eten, poepen/plassen, doodgaan. Eten en gegeten worden. Wij zijn niet meer dan een onderdeel van een ontelbaar lange keten. Het is aan jezelf hoe je dat invult.

Je hebt echt een punt, mensen zijn nergens handig voor. Als we er niet waren, hadden de mammoeten en dinosaurussen misschien nog bestaan.. Zonder mensen zouden er ook weinig problemen zijn. In verband met vulkanen, roofdieren enz. zullen er toch wel probleempjes zijn, maar dat is logisch. Het komt erop neer dat we toch alleen schade aanrichten.

om de dieren en natuur te helpen waar nodig, waarom zijn wij anders de enige diersoort die iets van geneeskunde weten en onderzoek weten, maar mens doet helaas het omgekeerde

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100