Hoe kunnen oudere mensen respect verdienen van jongeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door enerzijds gezag uit te stralen, maar anderzijds ook de nadruk te leggen op onze overeenkomsten en niet op onze verschillen. Als je als oudere alleen maar negatief oordeelt over hoe de jongeren zijn en geen begrip opbrengt voor hoe ze zijn, krijg je dat terug als respectloosheid. Als je alle jongeren over een kam scheert en ze allemaal in de hoek zet als onverantwoordelijk geteisem, zullen ze je ook niet waarderen. Als jongeren beginnen te beseffen dat ouderen vroeger ook raar gedaan hebben, ook in moeilijke situaties hebben gezeten, ook nog dromen hebben, ook nog dingen willen in het leven, dan wordt het voor hen veel makkelijker om de ouderen te respecteren. Als we onszelf wat meer verdiepen in elkaars 'cultuur' wordt het vanzelf makkelijker. In de hedendaagse maatschappij zijn naar mijn mening de levens van de jongeren en van de ouderen veel te ver van elkaar verwijderd geraakt. Het lijken wel twee verschillende maatschappijen. Niet dat het 'vroeger' nou zo leuk was toen opa en oma bij ons inwoonden, maar je begreep ze wel beter dan tegenwoordig. Er was minder afstand.

Ach... Het gaat erom wat voor jongeren. Een onschuldig meisje heb je snel respect van, maar neem hangjongeren is het moeilijker. Je kan superaardig doen tegen de jongeren. Ook helpt het om te praten over een onderwerp wat met hun te maken heeft (bijvoorbeeld motors)

Ik vind dat jongeren sowieso al respect moeten hebben voor de oudere. Zoiets zou je moeten meekrijgen bij je opvoeding. Ik ben zelf nog maar 23 maar ik merk dat er veel jongeren zijn (jonger dan mij) die dingen zeggen of doen tegenover een oudere die ik nooit zou doen gewoon uit respect alleen al. Ouderen moeten volgens mij gewoon respect krijgen en het niet meer hoeven te verdienen.

Dat is een basisgegeven vanuit je opvoeding door je ouders. Alleen al de wetenschap dat ouderen een heel leven achter de rug hebben en de wijsheid en ervaring hebben opgedaan door de vele ups en downs. Plus dat zij zijn opgegroeid in en tijdsperiode van hard werken en tevreden zijn met wat je hebt. Jij, als jongere, moet het allemaal nog meemaken. Het Echte Leven. Jouw tijdperiode is snelle techniek, materialistisch (willen hèbben), overvloed in alles. Dan heb je het een stuk makkelijker. Wat ouderen hebben meegemaakt, hun ervaring, daar kun je door met aandacht en respect te luisteren, leerpunten uit halen. Je kunt de vraag ook omdraaien. Hoe kunnen jongeren respect verdienen van ouderen? Door een goed en nuttig mens te zijn in deze maatschappij: niet alleen voor jezelf leven maar ook voor anderen klaar staan. Je studie afmaken, baan zoeken, kansen benutten. Een mens op het rechte pad. Toegevoegd na 54 seconden: 't Is dus net hoe je de vraag leest.

Door zelf respect te geven. (Ooo al hoort het andersom). Toegevoegd na 3 minuten: Jongeren die geen respect voor ouderen hebben, zullen dat juist helemaal niet geven als een ouder dat verwacht en eist. En toegegeven, je wilt alleen iemand respect geven die jou respecteerd...

Ik denk door ze op een verantwoorde, maar rustige manier tegemoet te treden. Door ze vriendelijk te behandelen maar wel direct, zonder te gaan klagen en zonder te schelden of schreeuwen. Zoals je de bal kaatst komt hij terug! Als je ze in rustige bewoordingen op hun gedrag wijst en toch op een manier van ;' we blijven vrienden, maar ik moet het toch even kwijt' dan laat je zien dat er niet te sollen valt met je en je best wel aardig bent. Je moet in feite laten merken dat je boven ze staat en dat ze bij jou niet alles kunnen flikken. Door dit op een niet arrogante manier te doen en door begrip te kweken , kom je nog het verst. Mijn man heeft deze aanpak en moet hem vaak toepassen omdat hij beveiliger is en vaak met groepjes randalerende jongeren te maken. Hij bekijkt het groepje eerst en richt zich dan op degene met de 'grootste bek'. Vaak is dit degene die bepaalt want de rest volgt hem. Hij kweekt eerst begrip en argumenteert ook met hen. Uiteindelijk moeten ze wel toegeven dat hij gelijk heeft en vooral bij Maroccaanse jongeren is dan de 'grootste bek' degene die zegt; " Voor jou heb ik respect man, omdat je ons aanhoort en ons dingen laat zeggen zonder alleen maar te zeggen; "Hé, rot op zeg, we hebben alleen maar last van jullie". Met honing vang je nu eenmaal meer vliegen dan met azijn!

Ik vind dat elk mens zijn/haar medemens met respect tegemoet zou moeten treden. Of het nu om een jongere dan wel om een wat ouder persoon gaat. Ik vind het trouwens een beetje onzinnig om zuiver vanwege leeftijd respect te eisen.. Leeftijd is immers geen verdienste.. Als je jongeren benadert zoals je zelf benadert wilt worden, krijg je vanzelf respect van die jongere terug..is mijn ervaring. Echter veel ouderen beschouwen respect van jongeren krijgen, overigens zeer ten onrechte, als iets vanzelfsprekends. Maar respect moet je verdienen door je levenshouding..vind ik.. Groet, Ton

Door geen betweterige houding aan te nemen. Door goed te luisteren naar wat jongeren zelf denken, voelen, doen en vinden en ervoor open te staan dat dit, ook als het niet spoort met eigen overtuiging, heel nuttig, wijs of sociaal kan zijn. Dit betekent niet dat de oudere zijn/haar eigen visie moet wegstoppen. Desgewenst (door de ander of zelf) naar voren brengen. Niet hoger aanslaan als die van de jongere. Jezelf blijven. Soms klein maken " heb ik nooit geweten, gekund, gedurfd" maar eventueel grote eigen daden niet bescheiden weglachen, doch evt met enige humor, vertellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100