Ik loop op straat en er komt een groep agressief ogende groep marokaanse jomgens base mij toe die mij vragen of ik homo Ben.Wat kan ik het beste doen?

Toegevoegd na 2 minuten:
Ik loop op straat en er komt een groep agressief ogende groep Marokkaanse jongens naar mij toe die mij vragen of ik homo Ben.Wat kan ik het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

doorlopen en negeren

je kan het beste niks doen

Helemaal niks doen, zelfs geen oogcontact maken en doorlopen en zorgen dat je weer tussen de meute mensen loopt.

Ik kan allerlei scherpe antwoorden bedenken (hoezo, op zoek naar een date? Sorry, je bent niet mijn type.) maar de vervelende realiteit is dat je beter kunt negeren, zo snel mogelijk tussen andere mensen kunt komen, en als puntje bij paaltje komt 'nee, ik ben geen homo' zeggen. Zelfs als je dat wel bent.

eerst kijken of er omstanders zijn die je kunnen helpen. dan staan blijven en ze recht in de ogen kijken. toon nooit je angst want daar zijn ze op uit. ik weet wel , het is gemakkelijk praten doen is een tweede.

Doe alsof je langs een kluitje lucht loopt. Aan lucht hoef je toch geen aandacht te scheppen....

mij een PB sturen en dezelfde jongens opzoeken terwijl ik om een hoekje sta te kijken.....! Je moet mensen gewoon met rust laten vooral als ze zwakker zijn (groep vs een)...doe je dat niet? dan moet je ook de consequenties van je gedrag aan kunnen....het triest hieraan is dat de wetgeving helaas zo is ingesteld dat wanneer je zon groep hun lesje leert en zorgt dat ze niet meer of uberhaupt nooit meer in de herhaling kunnen vallen, je dan in plaats van bedankt te worden juist wordt veroordeeld.

Loop rechtop, haal diep adem, voel je vanbinnen zeker van jezelf en assertief, kijk straal langs ze heen en loop zelfverzekerd snel door. Als je bang bent vanbinnen: doe dan hetzelfde! En zorg, dat je er zo snel mogelijk weg bent. Het is heel belangrijk geen spoortje van angst te laten zien, ook als je dat vanbinnen voelt. Overigens: dat geldt ook voor een Hollandse, Antilliaanse, Chinese, Indiaanse, Turkse, Amerikaanse etcetcetc. groep mensen, waarbij je een onprettig gevoel krijgt.....

Gelijk naar die eikel lopen die die vraag stelt en hem dringend aankijken en vragen ....Wat????? De rest van groep zal hooguit wat brabbelen. Jij loopt vervolgens direct door!

Moeilijke vraag: Ga je voor je principes, of voor je veiligheid... Of probeer je beide te bereiken (maar hoe kan je dat doen)... Ik zou alleen in gesprek gaan als je de groep heel goed kunt aanvoelen (en dus weet wanneer je beter even een stapje terug kunt doen). Het mooiste is als je met ze in gesprek kunt raken, bv. door te zeggen: "Zou dat erg zijn dan?" of "Ik val jou toch niet lastig?" Met de laatste vraag bereik je in ieder geval dat ze er geen probleem in zien (tenminste, ik zie niet in wat hun probleem kan zijn zolang ze zich veilig voelen). Toegevoegd na 1 dag: Maar als iemand verder nog ideeën heeft hoe je met zo'n groep in gesprek kunt raken, dan zijn die natuurlijk welkom.

"Nee, dat zou mijn vriendin/vrouw niet leuk vinden."

Eerstens; twijfel niet aan wie of wat je bent, maar ben trots op jezelf en straal dat uit. Tweedens;loop ongeïnteresseerd door alsof je wat belangrijkers te doen hebt als domme vragen te beantwoorden en komen ze echt naar je toe vertel ze dat er in de buurt vast wel een darkroom is waar ze marokkaanse knullen kunnen vinden die vast en zeker geen homo zijn maar zich wel voor wat geld willen verhuren. (met dank aan wijlen Pim Fortuin)

Gewoon negeren en doen alsof er niks aan de hand is !

De opties hangen af van wie jij bent en hoe de omgeving eruit ziet. Als je van de omgeving geen hulp kunt verwachten, en je voelt je geintimideerd kun je je waarschijnlijk het beste op de vlakte houden en (hard) weglopen naar een omgeving die veiliger is. Als je net bij de commando's in Afhanistan hebt gezeten en een specialist bent in Krav Maga, kun je overwegen een tactische verrassingsaanval in te zetten. Als je door de wol bent geverfd in geweldloze communicatie kom je misschien het beste weg met een empathisch gesprek en een uitnodiging voor een glas verse muntthee en wat kif. Kortom, geen universeel geldig antwoord mogelijk, is geheel situatie-afhankelijk.

Zeg: nee ik niet, jij wel dan?

Je kan twee dingen doen, van beide weet je niet hoe het afloopt. Je kan de vraag brutaal antwoorden, zonodig met wat agressief taalgebruik, daarbij is het belangrijk dat je niet laat zien dat je angst hebt. Sowieso moet je dat nooit tonen, want dat wordt je fataal. Je hebt kans op klappen, je hebt ook kans op wat meer respect en gezag. Zeker als je wat fors en groot gebouwd bent. Je kan ook niets doen. Doorlopen en negeren. Zijn van het van die marrokaantjes die zich vervelen, dan zullen ze gaan etteren. Pootje haken, achterna roepen enzovoort. Je hebt ook kans dat ze niets doen en doorlopen. De vraag is: Wat zou ik doen? Een combinatie van beide. Ik doe niets, zolang je mij ook niets doet. Maar gaan ze fysiek contact maken, dan word ik linker, ook als het er 10 zijn. Wat ik overigens wel altijd zou doen, is je telefoon pakken en op spraakrecorder zijn. Kan altijd van pas komen. Klinkt misschien wat raar, maar als iemand hier aan de deur komt die ik niet vertrouw, dan staat die ook aan.

Bronnen:
Ervaring

In dit geval (als je dat zou zijn) zeker niet op ingaan , want daar hebben ze het duidelijk niet op , en zullen je waarschijnlijk molesteren . De batraven .

Niks zeggen en door lopen ze zoeken een reden om je wat aan te doen een verkeerde blik kan er voor zorgen dat je in elkaar geslagen word of wat dan ook.

tja, dan zijn ze uit op een confrontatie. als je niets zegt is het niet goed, als je nee zegt is het niet goed, en als je ja zegt is het ook niet goed natuurlijk. als je kijkt is het 'hey man, wat kijk je nou' en als je niet kijkt zien ze dit als zwakte. ze zijn in de meerderheid, weten dat ze een reputatie hebben als groep en weten hoe ze iemand moeten imponeren. bijdehand doen lijkt me geen oplossing (zoek je een partner voor je grote broer is natuurlijk lijkt me niet verstandig) proberen om te negeren, en als het niet anders kan antwoorden (ja lijkt me hierbij ook geen aanrader ook al loop je bij wijze in je Village People pak) 'nee man!' lijkt me een goed antwoord (klinkt niet al te bang en minder triggerend als 'nee joh f#ck off gek') snel opgaan in de meute, een winkel of drukke straat in, en in het vervolg proberen ze te vermijden als het vaste hanggroepjongeren zijn op een vaste stek. vreselijk irri zijn die gastjes (totdat er een ouder(e Marokkaan) in de buurt is, dan veranderen ze ineens in brave jochies, ik vind dat zo bijzonder!!!) hoe dan ook, homoseksueel of niet, gaat ze geen fluit aan, tenslotte vraag jij toch ook niets persoonlijks (over een paspoort ofzo...) zelf heb ik zo'n groepje regelmatig afgebluft (erheen gaan en vragen wat ze nu precies willen, maar scheelt misschien dat ik van het vrouwelijke geslacht ben? ze worden stil en gaan verder) de uitspraak 'leven en laten leven' hoort iedereen te snappen!

Als het een groep jongens samen zijn betekent het dat zij dus homofiel zijn (de juiste betekenis van homofiel is 'voorkeur voor vriendschap met personen van hetzelfde geslacht'). Waren ze niet homofiel, dan liepen ze met een persoon van het andere geslacht aan hun hand. Maar je mag niet laten blijken dat je hen door hebt. Je moet trouwens extreem voorzichtig zijn met zulke sukkelaars, want door hun homofilie zijn ze zo danig gefrustreerd geraakt dat ze eigenlijk vernielzuchtig geworden zijn en op zoek zijn naar gemakkelijke slachtoffers (bijvoorbeeld vriendelijke mensen die alleen op straat lopen) om hun frustraties op af te reageren. Er zit dus maar één ding op: wegrennen. Je kunt fysiek toch niet op tegen zo'n hoop frustratie. Als je erin geslaagd bent te vluchten, verwittig dan de politie, zodat zij die Marrokanen kunnen aanhouden voor bendevorming. Veel succes ermee !

Bronnen:
Ervaring

Het is niet wat zou JIJ moeten doen, het moet zijn wat zouden WIJ moeten doen! Mensen moeten eens opkomen tegen dit gedrag, wanneer je ziet dat er weer iemand word lastig gevallen moeten we er allemaal wat aan doen.. Iedereen loopt maar gewoon langs en doet alsof er niks gebeurd, ongeacht de afkomst want ook turken en antilianen kunnen er wat van, we moeten samen sterk staan en het aanpakken. Wanneer hun niet "zachthandig" zijn moeten wij ook maar hardhandig optreden. Ik kom uit Alphen en mag toch wel zeggen dat ik het helemaal zat ben met dat volk. Nee ik kijk niet eens en ze weten je al aan te spreken en Nee ik ben geen uitdager en loop er niet uitdagend bij dus dat kunnen mensen ook niet als smoes gebruiken. Mensen open je ogen, en verschuil je niet achter het zogenaamde "racisme". Ja je hebt er goeie tussen zitten, en ik heb ook enkele Marokkaanse vrienden, dus scheer ze niet over één kam maar helaas zijn het nu eenmaal, en dat blijkt ook uit cijfers, meer marokkanen dan Nederlands die zich vergrijpen aan misdrijven. en dat te weten dat er maar 1 miljoen marokkanen zijn en 16 miljoen nederlanders en het toch nog voor elkaar krijgen om een hoger criminaliteits cijfer te krijgen.

zoals anderen al gezegd hebben: op de vlakte houden. Maar vervolgens toch wel aangifte doen bij de politie. Ik snap dat dat moeilijk is als je die groep elke dag tegenkomt. Bij herhaling zou ik een gemakkelijke snelkoppeling op mijn mobieltje naar spraakopname maken zodat je met je hand in je zak het microfoontje aan kan zetten.

rustig reageren want je weet nooit met vreemdelingen. vb: voor wat moeten jullie dat wel weten? je moet niet in de grond zakken maar gewoon je zelf blijven. en zeker niet panikeren want als ze weten dat je bang bent kunnen ze erge dingen doen.

Je kan op vechtssport gaan. Nee niet om ze in elkaar te rammen. Zou toch niet lukken, je kan nooit tegen een hele groep op. Maar daardoor krijg je enorm veel zelfvertrouwen en dit straal je ook uit, gevolg is dat ze dat aanvoelen en je met rust zullen laten. Indien een conflict dan alsnog onvermijdelijk is, kan je het op een lopen zetten. Door je vechtssport trainingen heb je ook een verbeterde fysiek waardoor je makkelijker zal kunnen ontsnappen. En als je ook niet meer zou kunnen gaan lopen dan zal je op zijn minst een paar stevige klappen kunnen uitdelen alvorens je zelf neer gaat. Enkel maar voordelen. Veel succes! Toegevoegd na 3 minuten: en dit maakt niet uit over welk ras het gaat, dit werkt tegen alle vormen van verbaal en fysiek geweld. Al heb je natuurlijk wel het meeste kans dat het marokanen zijn. Ik ben een belg, en als het een troost zou zijn: het probleem zit niet alleen in Nederland, maar bij ons ook!

negeren. je kan ook gewoon ja of nee zeggen.

Gewoon negeren is denk ik de beste optie, zorgen dat je tussen andere mensen komt en als het echt niet anders kan gewoon nee zeggen (ook als je dat wel bent anders blijven ze je zeker achtervolgen).

Hangt er natuurlijk vanaf om hoeveel jongens het gaat en om hoe oud ze zijn. En wie jij zelf bent. Als jij Jackie Chan bent kun je ze makkelijk aan;) Nee grapje ff sirieus. Ik zou eerst kijken of je in iedergeval er tegen op kan mocht het op vechten uitkomen. Dan zou ik wat terugzeggen. Je negeert en loopt gewoon door zonder oogcontact te maken of je zegt nee en doet daarna hetzelfde. Wanneer je wegloopt zullen ze nog wel wat roepen, schelden en lachen but who cares?

Zeggen dat je homo bent ??

Zeggen: "Nee, hoor, ik heb al jáááren een vriendin!" En dan kijk je de vraagsteller raar aan, met gefronste wenkbrauwen, zo van: "Hoe haal je het in je hoofd...?" En dan loop je door. Dit zou ik in ieder geval doen.

toon interesse in hun

Hopen, ... Is al wat je doen kunt.

Je moet de communicatie weg halen en naar de groten lijnen kijken. Zij dage jou uit en als je erop in gaat heb je kans op ruzie. Dit soort zaken kun je dierlijk bekijken. Je hebt een groep met een groepsgevoel of meerderheid gevoel. Dit kan je breken als je goed bent. Maar voor de meeste gevallen kan je beter rust blijven en zeggen dat je geen homo bent. rustig blijven is de sleutel. Voor mij maakt het weinig uit dat het Marokkanen zijn. Het had net zo goed een groep wolven kunnen zijn. Punt is zij zoeken een prooi want hadden ze er 1 gevonden dan lag de situatie heel anders. Je houding verteld vaak meer dan je met je mond doet hoewel als men sterk is met de mond telt dat natuurlijk dubbel op. Angst erkennen we ook allemaal maar het gaat er vaak om hoe je ermee omgaat. Ik draag geen wapens normaal. Dit vaak om redenen dat ik niet snel iets uitlok of domme dingen ga doen. Geweld lokt alleen meer geweld uit.

wat een goede tactiek kan zijn is er proberen de angel uit te halen. eg duidelijk dat geen flikker bent gevolgd door de een vraag,bv wat zou er zijn als ik het wel was?of heb je wat tegen homo's?en praat dan wat met het antwoord mee of probeer er een discussie van te maken dan verander je de situatie je bent van een potentieel objekt dat in elkaar geramd kan worden veranderd in een gespeks partner en mens.het werkt gegarandeerd.in die groep van 40 zitten ook gematigde elementen die meelopen zij kunnen een remmende invloed hebben op de aanvoerders als zij in het gesprek mee gaan doen.probeer daar op in te spelen.stel je in geen geval aggresief of dreigend op vaak is het voor agressors genoeg als je je overgeeft.Helaas moet ik je dit antwoord geven ik had liever gezegd dat je de vraag met een vriendelijk ja had kunnen beantwoorden en je je avond in rust en vrede had kunnen voortzetten.

Misschien andere garderobe aanschaffen? Kapsel

negeren, niet aankijken

Zeggen nee sorry, maar als ik het word zal ik je bellen. Ze vrienden zullen hem uitlachen, omdat hij "gedist" is en jij kan rustig verder lopen

Niet iedereen doet wat. Gewoon langslopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100