waarom zijn de normen en waarden in iedere cultuur zo verschillend ?

we kennen allemaal normen en waarden. toch is er een enorm groot verschil in de normen en waarden per cultuur waarom is dat zo ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oude culturen, westerse culturen, oosterse culturen; er zijn vele soorten culturen verspreid over de wereld. De geschiedenis is sterk beïnvloed door sommige culturen. Ook nu nog merken we deze invloed om ons heen en hebben we te maken met culturen. Dit is maar een klein stukje wat ik laat zien, maar er zijn zoveel verschillende dat je denkt in een andere wereld te zijn beland... De normen en waarden zijn aangeleerd, we hebben ze meegekregen van onze voorouders. \we kunnen ze een beetje bijschaven, thats it!

Bronnen:
culturen google

culturen zijn heel vroeger ontstaan, maar ontstaan nu nog steeds. Je moet je bedenken dat vroeger culturen ontstonden in dorpjes en steden. Die lagen allemaal van elkaar af. Dorpen en steden waren afgesloten van andere bovolkingen waardoor culturen zich los van elkaar ontwikkelden. Hierdoor ontstond er veel verschil. Als later steden naar elkaar toe groeien omdat ze groter worden, dan merk je de cultuur verschillen. We nemen ook dingen van elkaar over. Als vroeger mensen naar andere dorpen gingen, nemen ze dingen van die cultuur over. Wij hebben nu ook overal een macdonalds, terwijl dat aan de andere kant van de wereld is ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100