Wat zijn de conventies tussen man en vrouw?

Zoals dames gaan voor.
En deuren voor de vrouw openhouden.
Nog meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vrouwen baren het eerst kinderen.

Stoel naar achter trekken -alvorens ze aan tafel gaat zitten- en terwijl ze gaat zitten helpen aanschuiven. Helpen met de jas aan te trekken. Autodeur openen en dichtdoen nadat ze plaats heeft genomen. Hetzelfde bij het uitstappen. De rekening in het restaurant niet laten zien aan haar en zelf betalen.

dames gaan voor...als de heren geweest zijn...

Haha toevallig zei mijn oma vanochtend dat als je ergens samen naar toe gaat, dat de man hoort te rijden. niet de vrouw.

Wat uitzonderingen op 'dames gaan voor': - Als je onbekend terrein betreedt (bijvoorbeeld een restaurant), gaat de heer voor, zodat hij kan kijken of het veilig / een geschikte plek voor dames is. - Als je een trap op loopt, gaat de heer voor, anders zou hij onder de rok van de dame kunnen zien. - Als je een trap af loopt, gaat de heer ook voor, stel dat de dame struikelt, dan kan hij haar opvangen. (Of waarschijnlijker: haar val en zijn rug breken.) - De heer houdt de mantel van de dame omhoog en helpt haar hem aan te trekken. - De heer stapt eerst uit de koets (oké, tegenwoordig auto), loopt om, doet het portier voor de dame open en reikt haar de hand om haar te helpen uitstappen. - Ook bij het instappen: de heer houdt het portier aan de straatkant open voor de dame, helpt haar met instappen, doet het portier dicht na gecontroleerd te hebben dat de mantel van de dame er niet tussen zou komen, loopt om het voertuig heen en stapt dan pas zelf in. - De heer staat op om een dame of andere heer te groeten, de dame mag blijven zitten als zij de heer of een andere dame groet. - De heer neemt zijn hoed af voor de dame, de dame houdt haar hoed juist op.

Bij het op een trap naar boven gaan met een dame of dames, moet een heer naast of voor hen gaan. Zijn taak is om de dame te leiden.

dat de man de vrouw ten huwelijk vraagt

Als aanvulling op SuzyQ: - Heren gaan eerst door de draaideur (om te duwen). - Heren gaan het eerst een onbekende/openbare gelegenheid binnen (om te kijken of het veilig is). Toegevoegd na 2 minuten: O sorry, die laatste had je al. Toegevoegd na 4 minuten: - Een bruid staat links van de bruidegom (na de huwelijksvoltrekking), omdat hij in geval van onraad met zijn rechterhand zijn zwaard moet kunnen trekken.

De vrouw kookt en zet het eten op tafel, en de man snijdt het vlees aan (op zondag althans).

-Als zij 2x oogcontact maakt , mag hij haar aanspreken. - Als ze dichterbij komt mag hij een arm om haar heen doen en deze zou eigenlijk ook moeten gelden! - Als ze" nee "zegt ,dan respecteert hij dat Toegevoegd na 2 minuten: -Zij doet de huishouding en zorgt dat hij eten krijgt als hij thuis komt. - zij strijkt zijn kleren op tijd - hij werkt voor zijn gezin beetje ouderwets , maar zeker geen slechte conventies

'Conventie' klinkt al onvriendelijk. Het voelt als een wurgcontract, opgesteld door partners, waarin alles op de letter omschreven staat. M.i. gaat het om de basishouding, met eerbied en respect elkaar te bejegenen en dit dan ook te tonen. Elke situatie tussen man en vrouw is hieronder te benoemen. Het is echter afhankelijk van waar een ieder zijn grens trekt of hoeveel respect hij voor de ander heeft.

Zij trekt zijn stropdas recht en slaat roos en haren van zijn schouders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100